Annons

Ny stadsdel får 250 lägenheter

Visby Gotlandshem har tilldelats mark i den nya framtida stadsdelen Visborg. Här planerar bolaget att bygga 250 lägenheter med start 2019.

Det var i våras som Gotlandshem lämnade in en ansökan om få vara med och bygga på det gamla regementsområdet Visborg, strax söder om Visby. Nu har Region Gotland gett klartecken till att bolaget får markanvisning och tillgång till mark som gör det möjligt att bygga närmare 250 lägenheter.

– Vi kommer att få vara med och utforma en helt ny stadsdel tillsammans med regionen. Det känns väldigt spännande, säger Elisabeth Kalkhäll, vd på Gotlandshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Närmast väntar arbetet med att planlägga området, ett arbete som ska påbörjas under våren och kan stå klart till utgången av 2018. Om den tidsplanen håller räknar Gotlandshem med att sätta spaden i jorden under 2019.

Bolaget har sedan tidigare som mål att 400 lägenheter ska vara färdigställda till 2020. På A7-området kommer 250 lägenheter stå klara och blir det ytterligare 250 lägenheter på Visborg så ser målet ut att kunna bli uppfyllt med råge, berättar Elisabeth Kalkhäll.

Annons

– Det känns jättebra att vi har fått den här marken på Visborg. Samtidigt har vi tillsammans med regionen tittat på vilken annan mark som finns och vilka möjligheter som finns till förtätning, säger hon.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

En tanke som Gotlandshem har med just Visborg är att kunna bygga lite högre hus än tidigare.

– Vi vill bygga så högt som möjligt därför att det ger en bättre ekonomi. Det vi tittat på är att bygga ett åttavåningshus, men regionen är inte lika intresserade. På A7-området har vi byggt ett sexvåningshus, men här skulle vi vilja bygga några våningar till, säger Elisabeth Kalkhäll.

Annons
Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.