HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny styrelse för Offerkällan valdes

Lund Förra årsmötet i den lokala hyresgästföreningen fick upplösas innan det knappt påbörjats. I förra veckan var det dags igen. Nu har en ny styrelse valts.

Hem & Hyra har i flera artiklar skildrat turbulensen kring den lokala hyresgästföreningen Offerkällan i Lund. I februari uteslöts Offerkällans ordförande Svante Dahl ur Hyresgästföreningen efter att han riktat stark kritik mot Hyresgästföreningens förhandlingsarbete. Uteslutningen resulterade i att resten av styrelsen förklarade att man tänkte lämna sina uppdrag och följdes av ett kaosartat försök till årsmöte när två personer som inte var medlemmar vägrade att lämna lokalen. 

Men i förra veckan lyckades lundaföreningen genomföra ett nytt årsmöte på Sankt Hans gränd.  Fem personer valdes in i styrelsen.

Läs ocksåHyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta

– Det är mycket glädjande att man kunde välja en ny styrelse så att Offerkällan lever vidare. Den lokala hyresgästföreningen har haft mycket bra aktiviteter genom åren, kommenterar Bo Nilsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Samtidigt återstår en del att reda ut, menar han.

Annons

– Det som är på gång nu är överlämnandet av handlingar och revision för tiden fram till årsmötet.

Läs ocksåGrannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården"

Fortfarande har inte de pengar som försvunnit från den lokala hyresgästföreningens konto kommit fram. Som Hem & Hyra tidigare skrivit valde den tidigare styrelsen att flytta drygt 33 000 kronor, fritidsmedel och boinflytandemedel som hyresvärden LKF betalat ut till Offerkällan, till ett annat konto eftersom man fruktade att Hyresgästföreningen centralt annars skulle ta pengarna från området.

Vad kommer ni att göra om pengarna inte återförs till den lokala föreningen?

Annons

– Det får vi ta ställning till då. jag vill inte spekulera i det just nu. Vi har inte satt någon tid men överlämnandet bör ju ske skyndsamt, säger Bo Nilsson.

Läs ocksåAnklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt
Läs också Lund: Demonstration mot vinstuttag Över hundra miljoner lämnar skånska hyresvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.