Annons

Ny styrelse vald på Gotland

Gotland Det tog två år men nu har Hyresgästföreningen åter en styrelse på Gotland. På årsmötet i Visby i går kväll valdes en ny ordförande och fyra nya ledamöter.
Foto: Cecilia Cederblad.
Gotlands nya styrelse, från vänster Anne Hallberg, Rut Smeds och Ulf Karlsson. På bilden saknas Stefan Uddebrant och Sofia Jönsson.

Det var våren 2014 som Hyresgästföreningen stod utan någon föreningsstyrelse på Gotland efter att den gamla valt att avgå. Arbetet att hitta nya intresserade har gått trögt, men i höstas tillsattes en interimstyrelse på tre personer som fick i uppdrag att leta fram kandidater.

– De har skickat ut mejl och brev till alla medlemmar på Gotland om de är intresserade att engagera sig. Det var tolv personer som hörde av sig och av dessa är det fem personer som gått vidare, säger Cecilia Cederblad, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

På årsmötet i går kväll valdes de fem personerna till ny styrelse. Till ledamöter valdes Anne Hallberg, Rut Smeds, Ulf Karlsson samt Sofia Jönsson och till ny ordförande Stefan Uddebrant. Den tidigare interimstyrelsen med Valdor Malmborg, Gabriella Langheim och Björn Östensson valdes till ny valberedning.

Annons

– Jag tycker det är jätteroligt. En styrelse på plats på Gotland har större möjligheter att påverka och få igång lokala aktiviteter, så det känns jättebra, säger Björn Johansson, regionordförande för Hyresgästföreningen i sydost.

Stefan Uddebrant är i dag bosatt i Nynäshamn men kommer inom kort flytta tillbaka till Gotland. Han har sedan tidigare ett engagemang i Hyresgästföreningen och berättar att han ser fram mot sitt nya uppdrag.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

– Jag tycker det ska bli intressant. Det kommer att hända en hel del med allmännyttan de kommande åren, så det ska bli intressant att följa, säger Stefan Uddebrant.

Annons
Läs också Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.