Annons

Ny vd vill lyfta Landskronahem till nya höjder

Landskrona Under dramatiska former fick Helena Fremle lämna sin post som Landskronahems vd. I höst tar Mikael Forsberg över stafettpinnen. Med en lön på 93 000 kronor i månaden ska han bland annat ansvara för en positiv bostadsutveckling i Landskrona.
Foto: Johan Alsen, Landskrona stad
Mikael Forsberg tillträder som ny vd för Landskronahem i höst.

Hur kommer Landskronahems hyresgäster märka att de har fått en ny vd?
– Landskronahems kundundersökningar visar att man har väldigt nöjda hyresgäster och min målsättning är att de ska fortsätta att vara det. Vi kommer alltså att leverera samma goda service som tidigare.

Vilken anser du är den viktigaste frågan för Landskronahem just nu?
– Att vi tillsammans med staden och andra fastighetsägare fortsätter bidra till den positiva utvecklingen i stadens alla delar. Sedan är naturligtvis projekten och planerna för våra bostadsområden i Norrestad viktiga för att skapa det nya Karlslund.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Du kommer närmast från en tjänst som vd för Staffanstorp Centrum AB, som har sålt en hel del bostäder till privata ägare. Hur ser du på kommunala utförsäljningar? Kan det komma att bli mer av den varan i Landskrona framöver?
– Jag tillträde i Staffanstorp efter att bostäderna hade sålts och har inte insikt i den processen.
Personligen ser jag inget egenvärde i att sälja kommunala fastigheter till privata ägare, utan det ska göras om det gynnar stadens eller kommunens utveckling generellt. Vad gäller framtida utförsäljningar så är det en fråga för Landskronahems ägare och styrelse.

Annons

Vilken blir din största utmaning som vd för Landskronahem?
– Att utveckla förvaltningen. Det finns ett inriktningsbeslut som föreslår att Landskronahem ska förvalta samtliga kommunägda fastigheter. Det betyder också att kommunens fastighetspersonal ska börja arbeta hos Landskronahem. Det ska bli spännande att tillsammans med personalen göra den resan.

Vad är Landskronahem för bolag om tio år?
– Då är vi ett av Sveriges mest attraktiva kommunala bostadsbolag med gott renommé. Vi har, precis som i dag, nöjda hyresgäster. Landskronahem ska vara en hyresvärd man trivs hos och där man vill bo länge. Vi vill också vara en målbild för andra bostadsbolag.

Annons
Läs ocksåVärden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nyaTre personer framför ett fönster i ett vardagsrum: En medelålders man, en yngre kvinna och en äldre kvinna.

Skulle du kunna tänka dig att flytta till Landskrona?
– Absolut, Landskrona är inne i en väldigt spännande utvecklingsfas och det händer mycket i staden. Dessutom är läget bra, med goda kommunikationer till andra städer. Vi får se vad framtiden har att utvisa.

Fakta: Mikael Forsberg

Ålder: 42
Utbildning: Examen i drift och underhållsteknik vid Malmö högskola
Favoritplats i Landskrona: ”Jag älskar en glass på halvmånen och sedan en kvällspromenad genom citadellet in till centrala Landskrona.”

Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Unik dom: Hyresvärden får rätt mot småbarnsfamilj utan toalett

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.