Annons

Nya ansikten i regionstyrelsen

Blekinge Åsa Andersson och Ibrahim Hajomar. Det är två nya ansikten i regionstyrelsen i Sydost efter Hyresgästföreningens fullmäktige som hölls i Nässjö i dag.
Foto: Jakob Kindesjö
Åsa Andersson och Ibrahim Hajomar valdes in på fullmäktigemötet i Nässjö.

Ett 90-tal deltagare närvarade vid fullmäktigemötet som i år hölls på Hotell Högland i Nässjö. Under mötet valdes bland annat två nya personer in i regionstyrelsen.

En av dem är Åsa Andersson från Vadstena, som utsågs till ny styrelseledamot. Hon sitter i dag som vice ordförande i föreningen i Motala-Vadstena.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det har gått snabbt, jag har bara varit med i föreningen i ett år. Först vill jag lyssna av och se hur man jobbar i styrelsen, jag tycker det ska bli intressant och lärorikt, säger Åsa Andersson.

Ett annat nytt ansikte i regionstyrelsen är Ibrahim Hajomar från Vetlanda, som valdes in som styrelseelev. Det är en funktion som infördes vid förra fullmäktige och som innebär att en person får möjlighet att sitta med i regionstyrelsen under ett år.

Annons

– Tanken är man ska kunna ta personer utifrån för att ge lite inblick i hur Hyresgästföreningen jobbar och att man kan ta ett kliv framåt sedan, förklarar Björn Johansson, regionordförande.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Ibrahim Hajomar, i dag ordförande i föreningen i Sävsjö-Vetlanda, tycker att uppdraget ska bli spännande.

– Jag hoppas att jag kommer att bli bättre på att argumentera med hyresvärdarna. De ska inte få det lättare när jag är klar, skrattar Ibrahim Hajomar.

Under mötet redovisades bland annat föreningens verksamhet, måluppfyllelse och ekonomi under förra året. En av flera frågor som väcktes under genomgången var varför föreningen har så mycket pengar sparade, cirka 100 miljoner kronor.

Annons
Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.

– Vi ska ha ett års medlemsavgifter sparade som reserv. Ifall något oförutsett inträffar så ska vi klara ett år med sparade pengar, det gäller för hela landet, säger Björn Johansson. 

Fakta: Regionstyrelsen i Sydost

Styrelsens sammansättning efter fullmäktige i Nässjö, 2016:

Björn Johansson, ordförande(vald till 2017)

Anita A-son Landegren (omvald till 2018)

Urban Jönsson (omvald till 2018)

Åsa Andersson (nyvald till 2018)

Ylva Hällblad (vald till 2017)

Inger Rydbrink (vald till 2017)

Susanne Filipsson (vald till 2017)

Ibrahim Hajomar,styrelseelev (vald till 2017)

Läs också Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.