HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya Byns vattenräkning på avbetalning

Avesta Sedan årsskiftet betalar Nya Byn Krylbo sina vatten- och sopskulder på avbetalning till Avesta kommun. Företaget har också 800 000 kronor i skatteskulder hos Kronofogden. Vilket företagets nya namn blir är ännu inte klart. Den första ansökan har avslagits av Bolagsverket.

De sammanlagda skulderna för vatten- och avfallshantering som Nya Byn har till kommunen är 814 000 kronor. Enligt en överenskommelse mellan företaget och kommunen betalas skulden av månadsvis från årsskiftet.

Vd Christian Kirkman-Möller skriver i ett mail till Hem & Hyra, här i översättning från danskan, att..

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

– Avesta kommun kom i december 2016 med ett efterkrav för 2013, -14, -15 och -16 för vatten och avfall på 2,1 miljoner svenska kronor. Eftersom detta var en stor och oväntad räkning, fick vi i linje med kommunens praxis en kortare avbetalningsplan från januari till juni. Vi har nu betalat 1,2 miljoner…

Annons

Hos kronofogdemyndigheten finns också två skuldärenden där Nya Byn är inblandat. Den största skulden är en skatteskuld på drygt 700 000 kronor.

Enligt den överenskommelse som gjordes i förra veckan mellan Nya Byn och kommunala Gamla Byn ska ett skadestånd på en halv miljon gå till det kommunala bolaget. (Läs mer om uppgörelsen här.)

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Nya Byn ska också snarast byta namn och har redan ansökt om namnen Krylbostäder AB alternativt KrylBostäder AB. Dessa namn har Bolagsverket nu sagt nej till då de är för lika det redan registrerade företagsnamnet Krylbohem AB.

Annons

Bolagsverkets handläggare uppmanar också Nya Byn att komma in med nya namnförslag samt se till att ansökan denna gång är underskriven av en styrelseledamot eller vd.

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.