Annons

Nya förändringar inom region Aros-Gävle

Dalarna Förändringarna inom organisationen i region Aros-Gävle fortsätter. Efter nyår kommer regionen inte längre ha en gemensam kommunikationsenhet med region Mitt.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om förändringar som är på gång inom tjänstemannaorganisationen i region Aros-Gävle.

Regionen får en ny organisation för ekonomi och det lokala utvecklingsarbetet kommer att stöpas om. Tanken är att de anställda ska jobba mer folkrörelseinriktat, det vill säga närmare de förtroendevalda och de lokala föreningarna.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Som ett led i detta lanseras nu ytterligare förändringar. Aros-Gävle kommer inte längre att ha en gemensam kommunikationsenhet med region Mitt. Kommunikatörerna som är anställda i Aros-Gävle kommer i stället att splittras på flera enheter: projekt- och organisation, förhandlingsenheten och staben. Region Mitt däremot kommer att ha en kommunikationsenhet även i fortsättningen.

–Det finns en vilja att arbetet med kommunikation och opinion ska komma närmare vår linjeverksamhet. Om det behövs opinionsarbete kring förhandling så hamnar det där. Det har funnits ett glapp tidigare, det här är ett försök att komma tillrätta med det, säger regionchef Johan Pelling.

Annons

Hem & Hyras lokalredaktion, som hittills hört till kommunikationsenheten, kommer även i fortsättningen att jobba över regiongränsen.
De samarbeten som kvarstår mellan de båda regionerna är förutom Hem & Hyra den hyresjuridiska enheten, inköp, klagomålshanteringen och Sälenstugorna som medlemmar kan hyra förmånligt.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

– Vi har utrett om vi ska ha kvar de samarbetena, men vi är överens om att de fungerar väldigt bra, säger Johan Pelling.

Hur den nya organisationen kring ekonomin kommer att se ut är inte klart än. Förändringarna inom det lokala utvecklingsarbetet kommer att påbörjas under hösten. Samarbetet med region Mitt om kommunikation upphör efter årsskiftet.

Annons

Läs även

Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Ny ledning får nya utmaningar

Läs också Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt Ja till varmhyra och sänkt tröskel för unga – här är stämmans beslut i korthet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.