HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror hos Kindavärdar

Kinda Södertegs fastigheters 67 hyresgäster i Rimforsa har fått en hyreshöjning med 0,4 procent.

Hyresvärden hade begärt att få höja med 1,9 procent och motiverade detta bland annat med ökade kostnader för att anlita hantverkare och att olika kommunala taxor väntades gå upp.

Hyresgästföreningens förhandlare Evelin Davidsson var kritisk och menade att budet var för högt i förhållande till både kostnadsökningar och förvaltningskvalitet.

Läs ocksåNya hyror hos Rimforsavärd

Efter förhandling mellan parterna står det klart att hyreshöjningen från 1 januari blev 0,4 procent.

– Det känns okej ändå. Jag får i alla fall täckning för avgiften som ska betalas till Hyresgästföreningen för förhandlingen, säger Torbjörn Söderteg.

Det är den hyressättningsavgift som de boende betalar via hyran och som värden i sin tur betalar till Hyresgästföreningen.

Läs ocksåStångåkonsult höjer hyrorna från årsskiftet

Kommer förvaltningen att påverkas?

– Nej, det ska den inte behöva göra. Det kommer att ordna sig, säger han.

I uppgörelsen ingår också några punkter som värden åtar sig att förbättra under året. Bland annat ska trapphus på Järnvägsgatan i Rimforsa rensas från skräp och yttre skötsel av häckar och gräsmattor ska bli bättre.

Läs ocksåRimforsavärd vill höja hyrorna med 1,9 procent

– En del saker har redan åtgärdats och vi kommer att följa upp så att resten också fixas till under året, säger Evelin Davidsson, som tycker att nivån på hyreshöjningen är rimlig.

Hyresgästföreningen har även kommit överens med en annan privat värd i Kinda kommun, Stångåkonsult med 41 lägenheter. Där blev höjningen 0,42 procent från 1 januari.

Läs också Privata hyrorna nästan helt klara i Kalmar län Högre hyror för Södertegs hyresgäster i Rimforsa
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.