Annons

Nya hyror hos Rimforsavärd

Kinda Södertegs fastigheter, med 67 lägenheter i Rimforsa, har höjt hyrorna med i genomsnitt 0,5 procent.
Foto: Jakob Kindesjö
Södertegs fastigheter höjer hyrorna med i snitt 0,5 procent.

– Vi har gjort en lite annorlunda uppgörelse där de flesta lägenheter får en höjning med antingen tre eller sju kronor per kvadratmeter och år, säger Evelin Davidsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

För en lägenhet, som bedömdes ha en låg hyra i förhållande till andra, blev höjningen tio kronor per kvadratmeter medan en annan lägenhet inte fick någon höjning alls denna gång.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I genomsnitt motsvarar detta 0,5 procent. Hyresvärden hade begärt en höjning med 0,8 procent. Höjningen gäller från 1 januari.

– Det känns som om vi har haft en bra dialog och kunnat diskutera sådant som hyresgästerna vill förbättra. Vi vill att så mycket som möjligt ska gå till fastighetsunderhåll, säger Evelin Davidsson.

Annons

Torbjörn Söderteg, ägare till Södertegs fastigheter, säger att han är nöjd med uppgörelsen, även om han egentligen hade behövt höja lite mer.

Läs ocksåSå blir din hyra 2017 i Östergötland

– Inflationen är låg, men det märks inte när man får fakturor från hantverkare, för de blir bara dyrare och dyrare, säger han.

Torbjörn Söderteg upplever att han som liten fastighetsägare påverkas av att det byggs mer än på länge i både länet och landet.

Annons

– Det har blivit svårt att få tag på hantverkare och byggare och priserna går upp. Det handlar väl om tillgång och efterfrågan, säger han.

Läs ocksåUppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet
Pengar i en portmonnä.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.