Annons

Rimforsavärd vill höja hyrorna med 1,9 procent

Kinda Södertegs fastigheter med 67 lägenheter i Rimforsa yrkar på en hyreshöjning på 1,9 procent från årsskiftet. Det är för mycket, anser Hyresgästföreningen.
Foto: Jakob Kindesjö
Södertegs fastigheter äger 67 lägenheter i Rimforsa.

Ökade kostnader för bland annat hantverkartjänster, men även vatten, avfall, värme och el ligger bakom hyreskravet, enligt Torbjörn Söderteg.

Han tycker att hyreskravet är rimligt, men räknar med att höjningen förmodligen blir lägre.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ju en förhandlingsfråga och det brukar ju bli så, säger han.

Hyresgästföreningens förhandlare Evelin Davidsson anser att värden tar i för mycket.

– 1,9 procent är orimligt högt, säger hon.

Annons
Läs också

Dels ökar inte de kommunala taxorna nämnvärt i Kinda nästa år och dels finns det förbättringspotential när det gäller fastighetsskötseln hos hyresvärden, anser hon.

– Jag har gått runt och tittat på fastighetsbeståndet och det finns en del att göra. Det är inget förfall eller så, men det finns saker som behöver åtgärdas, som till exempel städning.

Hon menar att det är något som fastighetsägaren bör ha råd med utan att behöva höja hyrorna och har svårt att se att någon höjning alls är motiverad nästa år.

Läs ocksåNya hyror hos Rimforsavärd

– Om det ska bli något alls så vill jag i så fall skriva med i överenskommelsen att vissa saker ska åtgärdas när det gäller fastighetsskötseln, säger Evelin Davidsson.

Annons

Torbjörn Söderteg håller inte med om att det skulle finnas brister.

– Mina vaktmästare gör ett jättebra jobb och fixar och fejar hela tiden. Mina hyresgäster brukar få service samma dag om det är något. Så det är nog förhandlingstaktik, menar han.

Ytterligare en av de större privata värdarna i kommunen, Stångåkonsult med lägenheter i Kisa, har aviserat att man vill höja hyrorna. Där finns dock inget konkret yrkande ännu.

Läs också Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.