Annons

Nya lägenheter får sänkt hyra

Gotland Gotlandshem sänker hyrorna med cirka 200-300 kronor i månaden för de 48 nybyggda hyreslägenheterna i Adjutanten 4 i Visby. Detta efter att bolaget blivit beviljat drygt 8 miljoner kronor i statligt investeringsstöd.
Foto: Jenny Knutsson
Gotlandshems 48 lägenheter i Adjutanten 4 får sänkt hyra.

I september förra året inrättades ett statligt investeringsstöd för att försöka få fart på byggandet av nya hyresbostäder i områden med bostadsbrist. Gotlandshem var en av de hyresvärdar som ansökte om pengar och i onsdags meddelade länsstyrelsen på Gotland att bolaget får ta del av stödet.

Totalt 8,6 miljoner kronor ges till Gotlandshem för deras bostadsbygge i kvarteret Adjutanten 4 på A7-fältet i Visby. De 48 hyreslägenheterna blev slutligen klara för inflyttning i mars i år. Ett villkor för att få pengarna är att hyresnivåerna hålls nere på en viss nivå. Det innebär att Gotlandshem kommer att sänka hyrorna med mellan 246 och 344 kronor i månaden i det aktuella kvarteret.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Vi är såklart jättenöjda att vi, som ett av få bolag i Sverige, har lyckats kvalificera oss till att få det här stödet. Det känns oerhört tillfredsställande att nu kunna föra det direkt vidare till hyresgästerna i form av sänkt månadshyra”, skriver Elisabeth Kalkhäll, vd för GotlandsHem, i ett pressmeddelande.

Annons

Hyressänkningen kommer genomföras från och med juni månad.

 

Annons
Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem
Fakta: De nya hyrorna i Adjutanten 4

Kvarteret Adjutanten 4, med adress Stora Törnekvior 2-96, består av 48 lägenheter som färdigställdes för inflyttning i december 2016 och mars 2017.

Efter att Gotlandshem beviljats investeringsstöd kommer hyresnivåerna för lägenheterna att bli följande:

– 6 052 kronor och 6 154 kronor/månad för en tvåa

– 7 901 kronor och 7 998 kronor/månad för en trea

– 8 340 kronor och 8 440 kronor/månad för en fyra

Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.