HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya lägenheter får sänkt hyra

Gotland Gotlandshem sänker hyrorna med cirka 200-300 kronor i månaden för de 48 nybyggda hyreslägenheterna i Adjutanten 4 i Visby. Detta efter att bolaget blivit beviljat drygt 8 miljoner kronor i statligt investeringsstöd.
Foto: Jenny Knutsson
Gotlandshems 48 lägenheter i Adjutanten 4 får sänkt hyra.

I september förra året inrättades ett statligt investeringsstöd för att försöka få fart på byggandet av nya hyresbostäder i områden med bostadsbrist. Gotlandshem var en av de hyresvärdar som ansökte om pengar och i onsdags meddelade länsstyrelsen på Gotland att bolaget får ta del av stödet.

Totalt 8,6 miljoner kronor ges till Gotlandshem för deras bostadsbygge i kvarteret Adjutanten 4 på A7-fältet i Visby. De 48 hyreslägenheterna blev slutligen klara för inflyttning i mars i år. Ett villkor för att få pengarna är att hyresnivåerna hålls nere på en viss nivå. Det innebär att Gotlandshem kommer att sänka hyrorna med mellan 246 och 344 kronor i månaden i det aktuella kvarteret.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

”Vi är såklart jättenöjda att vi, som ett av få bolag i Sverige, har lyckats kvalificera oss till att få det här stödet. Det känns oerhört tillfredsställande att nu kunna föra det direkt vidare till hyresgästerna i form av sänkt månadshyra”, skriver Elisabeth Kalkhäll, vd för GotlandsHem, i ett pressmeddelande.

Annons

Hyressänkningen kommer genomföras från och med juni månad.

 

Annons
Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent
Fakta: De nya hyrorna i Adjutanten 4

Kvarteret Adjutanten 4, med adress Stora Törnekvior 2-96, består av 48 lägenheter som färdigställdes för inflyttning i december 2016 och mars 2017.

Efter att Gotlandshem beviljats investeringsstöd kommer hyresnivåerna för lägenheterna att bli följande:

– 6 052 kronor och 6 154 kronor/månad för en tvåa

– 7 901 kronor och 7 998 kronor/månad för en trea

– 8 340 kronor och 8 440 kronor/månad för en fyra

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.