Annons

Nya lägenheter på gång i Ängelholm

Ängelholm Ängelholmshem satsar på ytterligare nyproduktion. Just nu pågår planeringen med 24 nya lägenheter invid Rönne å.
Foto: Ängelholmshem
Benth Jensen berättar om planerna på nyproduktion av lägenheter.

För att möta efterfrågan på den lokala bostadsmarknaden planerar Ängelholmshem att bygga ytterligare 24 lägenheter i centrala Ängelholm. I skrivande stund pågår arbetet med en geoteknisk undersökning.
– Vi är i ett tidigt planeringstadie var vi gjort en idéskiss för tre hus med åtta lägenheter i varje. Det som pågår just nu är att vi genomför en geoteknisk undersökning för att konstatera att där inte föreligger några hinder för det fortsatta arbetet. Detta bör vara färdigt innan semestern, säger Benth Jensen, vd för Ängelholmshem.

Tanken är att Ängelholmshem och kommunens arbete med detaljplan ska färdigställas till sommaren 2017, förväntad byggstart skulle i sådana fall kunna gå av stapeln hösten eller vintern samma år.
– Utöver detta projektet så bygger vi 48 lägenheter i Strövelstorp och planerar för 36 lägenheter i Munkaljungby. Enligt ägardirektiven ska vi bygga 60 nya lägenheter per år, detta upprätthåller vi med vis marginal,Benth Jensen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Därför samlar bostadsbolaget in gamla kläder – 22 ton förra året Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.