Annons

Nya smålägenheter på Håsten

Varberg I veckan sätter Varbergs Bostad spaden i marken för 48 nya smålägenheter på Västgötagatan i Varberg. Om ett år väntas de första hyresgästerna flytta in.

På torsdag startar bygget av tre nya hus på Västgötagatan i bostadsområdet Håsten i Varberg. Här bygger den kommunala hyresvärden ettor och tvåor.

Att bygga nytt blir som bekant ofta dyrt. Det brukar synas på hyresavin. Men på Håsten väljer Varbergs Bostad nu för första gången att testa så kallade kombohus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det är en sorts typhus som de kommunala värdarnas branschorganisation Sabo har upphandlat, både för att pressa priserna och för att förenkla byggprocessen.

Annons

Just på Västgötagatan passade de standardiserade husen in i rådande detaljplan, och på den tomt som var aktuell. Det avgjorde saken för Varbergs Bostad.

– Vi stod egentligen fast i planarbeten på andra områden. Så vi ville testa något där vi har en snabb upphandlingsprocess, för att snabba på vägen mot produktion. Behovet av bostäder är stort överallt, säger förvaltningschef Hans-Emil Lundquist.

Läs ocksåTrög start för billigare hus

Han utesluter inte att det kan bli fler typhus framöver, framför allt vid mindre förtätningsprojekt. Men då kanske bolaget väljer något annat koncept, så att bebyggelsen varieras.

Annons

Om ett år väntas de första hyresgästerna kunna flytta in i de nya husen på Västgötagatan.

Läs också Över 500 nya hyresrätter tack vare prispressade hus Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Ny hyra för 5 500 hushåll i Varberg – högst höjning i Halland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.