Annons

Nya studentbostäderna inflyttningsklara

Västra Götaland ​Trots hög hyra gick de nya studentbostäderna snabbt åt. I dag är de klara att flytta in i.

​Inför skolstarten står 40 nya studentbostäder klara i korsningen Yxhammarsgatan/Kungsgatan, ett stenkast från Borås högskola.

Lägenheterna är ettor på 32 och 34 kvadratmeter i fem våningsplan, alla utrustade med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och mikro.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyran är 4 169 kronor i månaden respektive 4 292 kronor. Enligt hyresvärden AB Bostäders vd Sven Liljegren är den höga standarden inte dyrare att bygga än en gemensam tvättstuga. Tvärtom, hävdar han. I hyran som fördelas på tolv månader ingår kabel-tv, däremot inte möbler eller hushållsel.

Trots att studenterna får räkna med att betala halva inkomsten i hyra, var efterfrågan stor när de släpptes på bostadsbolaget hemsida. Så är det också bostadsbrist för studenterna i staden. Ett välkommet tillskott blir ytterligare 106 studentlägenheter som AB Bostäder planerar att bygga i Simonsland, även det kvarteret ligger intill högskolan.

Annons
Läs också Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.