Annons

Nya tider lockar unga till bingon i Norrköping

Norrköping ​Hösten är här och därmed drar många aktiviteter som har haft uppehåll över sommaren i gång i bostadsområdena. I Hageby i Norrköping testar den lokala Hyresgästföreningen ett nytt grepp för att få fler unga att komma på träffarna.

​– Fem. Tolv. Åttiosex. Femtio. Åttiofem.

Simone Westlund drar ett nummer i taget och väntar på att någon av deltagarna ska hojta till.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Bingo!

Therese Vainioranta har fått ihop de nummer hon har på sin bricka och får gå fram och välja en vinst. På prisbordet ligger både nyttiga och onyttiga saker, alltifrån tvål och kaffe till barnböcker och choklad.

Annons

Det är första gången som Therese och pojkvännen Rasmus Berglund är med och spelar bingo i Hyresgästföreningens lokal i Norra Hageby.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Jag var lite skeptisk innan och tänkte att det nog bara är äldre som går hit. Men det var riktigt roligt, så det blir nog fler gånger, säger hon.

Men det är också av praktiska skäl som hon inte varit med tidigare. Therese jobbar dagtid, när det brukar spelas bingo. För att göra det lättare för yrkesarbetande att vara med är det nya tider som gäller från och med i höst.

Annons

– Vi kör förmiddagar varannan vecka och eftermiddagar varannan, säger Simone Westlund, som är med i styrelsen i den lokala Hyresgästföreningen.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

Styrelsen har också uppmanat hyresgästerna i området att komma med förslag på fler aktiviteter som passar olika åldrar.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.