Annons

Nya turer kring Helsingborgshems komfortvärmesystem

Helsingborg En hyresgäst hos Helsingborgshem vill säga upp sitt avtal gällande individuell mätning av inomhustemperaturen. Men Helsingborgshem går inte med på att ändra villkoret. I slutet av maj möts parterna i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg
En hyresgäst i Helsingborg vill säga upp villkoren om individuell mätning av inomhustemperaturen i sitt hyreskontrakt.

Individuell mätning av inomhustemperaturen innebär att hyresgästen ska kunna påverka sin inomhustemperatur och boendekostnad. Väljer hyresgästen att ha en inomhustemperatur som är lägre än 21 grader får den betala mindre och väljer den en högre temperatur än 21 grader får den betala extra.

Hyresgästen i det aktuella fallet vill ha 23 grader men hävdar trots att termostaterna är fullt öppna så uppnås aldrig en högre temperatur än drygt 21 grader. Felanmälan har gjorts men problemet har inte lösts. Därför anser hyresgästen att Helsingborgshem inte lever upp till hur värmesystemet är tänkt att fungera och vill att hyresavtalet inte längre ska omfattas av villkor som gäller värmesystemet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men Helsingborgshem motsätter sig en ändring av det aktuella hyresavtalet. De anser att de uppfyllt villkoret gällande värme då hyresgästen haft en medeltemperatur på 21,75 grader.

Annons

I skrivelsen till hyresnämnden påpekar Helsingborgshem att de är medvetna om att det finns synpunkter på systemet och att de håller på att utvärdera hur de ska arbeta med systemet i framtiden. I sommar ska bostadsbolaget presentera ett svar till sina hyresgäster.

I slutet av maj möts hyresgästen som representeras av Hyresgästföreningen, och Helsingborgshem i hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.