HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Nybyggd” lägenhet uthyrd – efter 3,5 år

Ydre Efter tre och ett halvt år blev den till sist uthyrd, Ydrebostäders tvårummare vid torget i Österbymo.
Foto: Jakob Kindesjö
Efter att ha stått tom ända sedan den byggdes för 3,5 år sedan är lägenheten mitt i Österbymo till sist uthyrd. "Det känns jättebra", säger Ydrebostäders vd Urban Tordsson.

Kommunhuset byggdes om och till, nya affärslokaler skapades och på övervåningen byggdes fyra nya lägenheter. Lagom till sommaren 2011 stod de klara för inflyttning. Men en av lägenheterna har stått tom ända tills nyligen, en tvåa på 67 kvadratmeter med öppen planlösning och två franska balkonger.

Hem & Hyra fick en visning i lägenheten våren 2014 och frågade då Ydrebostäders vd Urban Tordsson vad det bristande intresset kunde bero på. Han konstaterade att ”nybygget” vid torget är de dyraste lägenheterna i bolagets bestånd. Just den här lägenheten har en hyra på 7 090 kronor i månaden, vilket är mycket med Ydremått mätt. Kanske kunde det vara orsaken? Men han tyckte ändå att det var konstigt, med tanke på läget.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

– Ett mer centralt läge än så här kan man inte få. Det är Sveriges servicetätaste kvarter. Här finns systembolag, hårfrisör, Coop, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek och kommunkontor i samma kvarter och det är inte långt till sparbanken och värdshuset heller, sa han en smula bedrövad då.

I dag är det andra tongångar. Från och med 1 december är lägenheten uthyrd.

– Det känns jättebra, säger Urban Tordsson.

Läs ocksåBostadsbrist i grannkommunerna - men här kan hyreshus rivas

Lite smolk återstår dock i glädjebägaren. En annan av lägenheterna i kvarteret, en trea, står för tillfället tom.

– Nu hoppas vi på riktigt mycket snö så att det är någon villaägare som tröttnar på att skotta och vill flytta.

Trean har dock varit uthyrd tidigare och Urban Tordsson är hoppfull. Inte minst med tanke på att uthyrningsläget har förbättrats rejält generellt sett hos bolaget den senaste tiden.

Läs ocksåDet blir han som ska få Ydreborna att välja bort villan

– Vi har ungefär sju procent vakant just nu. För ett tag sedan hade vi över 20, säger han.

En del av minskningen förklaras av att Ydrebostäder härom året sålde ett 40-tal lägenheter i Rydsnäs. Men uthyrningen har också ökat.

– Vi blir fler i Ydre. Första halvåret 2014 hade vi den största procentuella befolkningsökningen i landet, 1,5 procent. Stockholm ökade 0,8 procent.

Förbättrad handel med flera nya butiker i Österbymo tror han kan vara en av förklaringarna till att fler väljer att bo i Ydre kommun.

Läs också Här kan du få bostad samma dag Här höjs hyran mest i landet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.