Annons

Nybygge planeras i Finspång

Finspång Vallonbygden planerar att bygga ytterligare ett nytt hyreshus vid Majoren i Finspång. Men för att genomföra satsningen kan en eller flera fastigheter behöva säljas av.

För närvarande pågår bygget av Vallonbygdens höghus Majoren i Finspångs centrum. De 32 lägenheterna är beräknade att stå klara för inflyttning till februari nästa år och det nya åttavåningshuset är redan fullt uthyrt.

Nu planerar Vallonbygden att fortsätta nybyggnationen i området med ytterligare ett hus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi har tagit ett inriktningsbeslut i styrelsen för nästa byggnation. Det handlar om att bygga ett till punkthus och att vi ska vara så pass förberedda att dra igång bygget när behovet finns, säger Björn Andersson, vd för Vallonbygden.

Tidigare har det funnits planer på att bygga på de befintliga hyreshusen i närheten med ett eller flera våningsplan. Nu är bolaget i stället inne på att riva ett av husen och ersätta med ett helt nytt.

– Vår erfarenhet är att det kostar mer att bygga om och riva i gamla byggnader. I det här fallet blir det billigare och bättre att bygga nytt, säger Björn Andersson.

Annons
Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

Vad händer med hyresgästerna i det befintliga huset?

– Nu är vi inte där än och det här är något som ligger långt fram, men självklart kommer de att erbjudas likvärdiga lägenheter i vårt bestånd.

Tanken är att bygga ett nytt femvåningshus som skulle kunna ge 20-25 lägenheter i form av främst tvåor och treor.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

– Det här blir moderna bostäder som är tillgänglighetsanpassade och passar äldre och rörelsehindrade. Vi har behov av flera såna bostäder och vi ser också att det finns en stor efterfrågan på att bo centralt, säger Björn Andersson.

Annons

Enligt Vallonbygden skulle bygget kunna vara i gång tidigast om tre år. Men det förutsätter att bolaget klarar av satsningen ekonomiskt.

– Ska vi bygga vill vi göra det utan att öka belåningen och för att stärka finanserna i bolaget kan det bli en avyttring. Det handlar i så fall om att sälja av en eller två byggnader, förklarar Björn Andersson.

Läs också Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.