Annons

Nygammal styrelse i Växjöföreningen

Växjö Två nya personer har valts in i Växjöföreningens styrelse, Lennart Hedström och Magnus Henriksson. Bo Karlsson är kvar som ordförande ytterligare ett år.

I helgen höll Hyresgästföreningens Växjöförening sitt årsmöte. Drygt 40 personer, varav 32 röstberättigade deltog.

Bo Karlsson har ett år kvar på sin post som ordförande, likaså har ledamöterna Eva-Britt Svensson och Anita-Louise Svensson.
I övrigt omvaldes Ingmar Nordgren och Lars Johansson för två år. Och Lennart Hedström och Magnus Henriksson valdes in som nya i styrelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bara två av sju ledamöter är således kvinnor, omräknat till procent motsvarar det 29 procent kvinnor.

Annons

– Det är inget jag som ordförande kan göra något åt. Det är ledsamt att inte nå 4-3 eller 3-4 men nu är det så här. Vi får gå på det som valberedningen kommer fram med säger Bo Karlsson, ordförande.

Vad är viktigast för er att arbete med i år?

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Det är att jobba mer med förtroendevalda och utveckla folkrörelsen, att vi blir fler. Det är jätteviktigt. Plus att vi måste jobba ihop oss med Växjöbostäder och få till stånd något bra, säger Bo Karlsson.

Annons

Hyresgästföreningens Växjöförening har runt 5 400 medlemmar.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.