Annons

Nynäshamnsbostäder höjer hyran med 2 procent

Nynäshamn Renovering av många hissar. Det är ett av skälen till att Nynäshamnsbostäder höjer hyran med 2 procent från första april 2019.
Foto: Kristina Wahlgren

Nynäshamnsbostäder krävde ursprungligen 3,5 procent i hyreshöjning men efter förhandling med Hyresgästföreningen region Stockholm slutade höjningen på 2 procent.

Höjningen ligger i linje med vad flera andra bostadsbolag höjt med, men Jonas Carlsson, ordförande Hyresgästföreningen Nynäshamnsbostäder, är inte helt nöjd med uppgörelsen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Men den är godtagbar, en förhandling ska man inte vara helt nöjd med eftersom det är ett givande och tagande, säger han.

Annons

Annika Kurtsson, informationsansvarig på Nynäshamnsbostäder, säger att 0,2 procent av höjningen ska gå till att renovera och byta ut hissar.

– Det hade varit väldigt bra om vi fått 3,5 procent men vi är jättenöjda med 2 procent, säger hon.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2019

Bolaget har bland annat ökade kostnader för olika kommunala taxor och ska renovera många hissar de kommande åren.

Annons

I uppgörelsen ingår också att hyran för garageplatser höjs med 15 kronor i månaden och 10 kronor för parkeringsplatser.

Läs också Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Tord och Yvonne blev sjuka i mögellägenheten – får 42 000 av värden Pensionärer blev sjuka i lägenheten – tvingades bo i husvagn Hyresgäst eldade upp grannens barnvagn och kokade "raketbränsle" på spisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.