HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt Boråskontor ska skapa möten

Borås Fika, rådgivning och förhandlingsverksamhet. Det ska det bli på Hyresgästföreningens nya kontor på Tredje Villagatan 13 i Borås.

Mitt i Villastaden med Gustaf Adolfs kyrka strax intill ligger Hyresgästföreningens nya kontor i Borås.

– Läget här på Tredje Villagatan är toppen. Får vi bara upp en rejäl skylt ovanför dörren så kommer det inte gå att missa att det är här Hyresgästföreningen håller till, säger Anna Qvil som jobbar som jurist.

Läs ocksåUnik lösning i Sjuhärad

Tillsammans med nyanställda juristassistenten Evelina Enevoldsen visar hon oss runt i lokalerna. Bakom stora glasrutor finns moderna arbetsplatser och mötesrum. Personalen på plats består av en jurist, en juristassistent, två förhandlare samt en verksamhetsutvecklare. Men här finns även plats för Sjuhärads förtroendevalda.

– Här har vi vårt pentry och fikaplats som vi hoppas ska inbjuda till många möten, säger Anna Qvil.

Karl Lundén är verksamhetsutvecklare i Sjuhärad. Han hoppas att lokalen ska förbättra samarbetet mellan tjänstemän och förtroendevalda.

Läs ocksåNej till höjda arvoden

– Det kommer bli ett jättelyft. Tidigare har vi suttit i var sin egen bubbla. Nu kommer vi att mötas på ett helt annat sätt, säger Karl, som tycker att fikarummet är extra viktigt.

– Jag tillhör dem som tror att 50 procent av ditt arbete sköts under fikarasten. Det är då alla möts och kan prata med varandra. Det är då trådar knyts ihop.

Tidigare menar Karl Lundén att man ibland missat att engagera de förtroendevalda, just för att det inte funnits några kontaktytor.

Läs ocksåKamp för gräsrotens överlevnad
Anders Johansson, ordförande för Sjuhärads Hyresgästförening.

– Nu har vi förutsättningarna i och med den här platsen. Vi har skapat en arena. Nu är det upp till oss att använda den på bästa sätt.

Anders Johansson är ordförande för Sjuhärads hyresgästförening. Han har bara hunnit besöka lokalen ett par gånger men ser positivt på satsningen.

– Vi håller fortfarande på och planerar för hur vi vill använda lokalen. Tanken är att vi i föreningsstyrelsen ska hålla våra möten där. Att mötesrummet ska kunna användas till utbildningar och att våra medlemmar får möjlighet att enkelt träffa både Hyresgästföreningens personal och förtroendevalda. Vi är åtta personer i Sjuhärdsföreningens styrelse och halva styrkan jobbar heltid så det är inte så lätt att alltid vara tillgänglig men tanken är att vi ska finnas på plats någon dag i veckan eller månaden, säger Anders Johansson.

Läs också Kongress om rätten till ett hem Fler medlemmar stannar i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.