HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nej till höjda arvoden

Vänersborg Det blir inga höjda arvoden för de förtroendevalda i Hyresgästföreningens föreningsstyrelser i BohusÄlvsborg-Skaraborg. Beslutet togs på lördagens fullmäktigemöte på Solgården.

Det kommer att bli tio kronor dyrare i månaden att vara medlem i Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg. Det bestämde fullmäktigeledamöterna som i dag träffades på Solgården utanför Vänersborg. Från och med den första juli i år höjs avgiften från 75 till 85 kronor i månaden.

Däremot blev det ingen framgång för de två förslag som lades fram av enskilda medlemmar. Varken motionen om att pensionärer ska slippa betala den extra tia som nu läggs på medlemsavgiften eller höjda arvoden för föreningsstyrelserna gick igenom.

Läs ocksåAgnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet"Agnetha Andersson från Trollhättan valdes till ny regionordförande för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

− Det ligger inte inom fullmäktiges mandat att fatta beslut om differentiering av medlemsavgiften. Det är det bara förbundsstämman som får, förklarade mötesordförande Dan Nyberg och uppmanade motionären Birgitta Johansson att lägga ett nytt förslag till nästa stämma.

Förslaget om möjligheten att ge höjt arvode till de förtroendevalda i föreningsstyrelserna kom från Malte Svensson i Skaraborg. Hem & Hyra har tidigare berättat att regionstyrelsen föreslog avslag och efter vice regionordförande Jan Anderssons dragning valde mötet att gå på regionstyrelsens linje.

− Arvodena sågs över 2015 och i nuläget ser vi ingen anledning att se över dem igen, sade Andersson.

Annons
Läs ocksåDerehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt"Lennart Derehag, ordförande för Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

När ny regionstyrelse skulle väljas blev det diskussion och votering. Fullmäktigeledamöter från Sjuhärad påpekade att de saknade representant i regionstyrelsen och förslog att Anders Johansson från Sjuhärad skulle  väljas in. Men mötets 24 röster på honom räckte inte till. Utan valberednings förslag gick igenom. Regionstyrelsen består nu av Lennart Derehag, Barbro Endorph, Jan Ove Berntsson, alla tre från Trollhättan, Fredrik Marcusson från Mariestad, Jan Andersson från Herrljunga, Anders Forsberg från Skövde, Marie Linnarsson från Vänersborg, Greta Cojocaro från Vårgårda samt Helena Karlsson från Skövde.

− Men vi ger oss inte. Redan nästa år kommer vi att åter föreslå att Anders Johansson får en plats i regionstyrelsen. För oss handlar det väldigt mycket om information och i förlängningen demokrati, säger Eva Adolfsson, husombud från Rydal i Sjuhärad.

− Vi känner oss åsidosatta i Sjuhärad. Med en representant från vårt område i regionstyrelsen får vi direktinformation om besluten som fattas vilket gör det lättare att förklara besluten för våra medlemmar och påbörja arbetet med att införa det man har bestämt, sade Anders Johansson.

Läs ocksåTuffa hästtjejen värvar vidare - ser sin ålder som en tillgång

Under dagen fanns även Hyresgästföreningens före detta och nuvarande förbundsordförande Barbro Engman och Marie Linder på plats. De visade film och förde ett bostadspolitiskt samtal. Dessutom delade de ut blommor och diplom till Årets förtroendevalda, Barbro Lund från Vänersborg, Christer Erlandsson från Marks kommun samt Rigmor Engelbrektsson från Grästorp. Även Per-Inge Nielsen  uppmärksammades med en guldnål och diplom för sitt stora engagemang inom Hyresgästföreningen på Kronogården i Trollhättan.

Annons

 

 

Läs också Hyresgästföreningen söker nya partners för sommarläger vid Vänern Brudparen väntar på ny chans på Solgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.