HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt försök att säga upp vandal som filmade sig själv

Skurup Mannen vandaliserade hyreshuset och filmade själv skadegörelsen. Nu gör Skurupshem ett nytt försök att bli av med hyresgästen.
Hyresgästen i Skurup dokumenterade själv den misstänka skadegörelse som han nu blivit polisanmäld för. Videoklippet lades ut i sociala medier.
Foto: Hyresnämnden/Youtube
Hyresgästen i Skurup dokumenterade själv den misstänka skadegörelse som han nu blivit polisanmäld för. Videoklippet lades ut i sociala medier.

I november sade Skurupshem upp kontraktet för hyresgästen, med motivering att han stört grannar, inte betalt hyran i tid och vandaliserat bostadsbolagets fastighet.

Hyresgästen har själv filmat hur han vandaliserar en port samt en lägenhetsdörr i en av Skurupshems fastigheter. Filmen är upplagd på Youtube. Men trots bildbeviset valde Skurupshem att dra tillbaks sin ansökan från hyresnämnden. Enligt vd Pierre Esbjörnsson fanns det dåliga förutsättningar att få rätt i domstolen.

Läs ocksåHyresgäst filmade när han slog sönder hyreshus – får bo kvar

Hyresgästföreningens jurist Mats Lindahl menade också att det inte fanns något direkt stöd i hyreslagen för en uppsägning bara utifrån skadegörelsen som saknar omedelbar anknytning till lägenheten.

I januari lämnade Skurupshem dock in en ny ansökan om uppsägning. Mannens hyresskuld hade då nära fördubblats till 10 000 kronor, och det är detta som Skurupshem betonar i sin ansökan.

Läs ocksåDu är med och sponsrar idrotten

Mats Lindahl vill inte spekulera i hur domstolen kommer att döma men konstaterar att en växande hyresskuld brukar väga tungt i bedömningen.

– Det vanligaste sättet att bli av med en hyresrätt är att inte betala hyran, säger han.

Eva Roslund är ordförande i Hyresgästföreningen i Skurup. Hon bor på Östergård, som är det bostadsområde där skadegörelsen ägde rum.

Läs ocksåBrandmannens råd hjälper dig att överleva branden

– Det var ju positivt, säger hon om Skurupshems nya försök att säga upp hyresgästen.

– Det hade varit en väldig ilska och irritation bland andra hyresgäster om den som förstör och hittar på saker hade fått lov att bo kvar.

Enligt henne finns det i området en oro för att fler ska bli utsatta för mannens attacker.

Eva Roslund tycker att Skurupshem kunde agerat kraftigare redan i ett tidigare skede.

– Det fanns ju obetald hyra redan från början, säger hon.

Hyresgästen i Skurupshem dokumenterade själv den misstänka skadegörelse som han nu blivit polisanmäld för. Videoklippet lades ut i sociala medier.
Hyresvandalen i Skurup
Läs också Branden i trähuskvarteret tog Lars Wallins hem Osäkert om ny lag skyddar ditt kontrakt vid brand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.