Annons

Du är med och sponsrar idrotten

Skåne ​Det är skyltar på idrottsarenor och reklam i matchblad. Varje år pumpar de kommunala bostadsbolagen i Sverige in miljontals kronor i idrotten. Och det är du som är hyresgäst som får betala. Allmännyttans sponsring höjer hyran – även hos de privata värdarna.

​Synen på sponsring skiljer sig markant mellan de kommunala bostadsbolagen i Skåne. Staffanstorpshus lägger inte en krona på sponsring medan Skurupshem varje år satsar 336 000 kronor på att köpa reklamplats på alla fotbollsarenor i kommunen och Malmö Arena.

Annons
 
Trelleborgshem sponsrar elitklubben Trelleborgs FF årligen med 50 000 kronor och för det får de reklamskyltar och ett årskort. LKF i Lund sponsrar H43.
 
MKB lägger omkring 1 miljon kronor på sponsring varje år.
 
– Men vi skänker inte bort några pengar utan värderar vad MKB:s kunder kan få tillbaka, säger Sonny Modig, vd för MKB.
 
MKB sponsrar bland annat elitklubbarna MFF och MAI. Men en reklamskylt eller annonsplats är inte tillräckligt för att MKB ska sponsra.
 
– Det är räcker inte med en skylt, vi vill ha mer tillbaka som MAI:s löparskola eller att MFF-spelarna är ute i områdena och träffar ungdomar, säger Susanne Richardsson, marknadschef på MKB.
 
Sammantaget tycker vd:n Sonny Modig att det handlar om väldigt lite pengar.
 
– Vi har en omsättning på 1,5 miljarder kronor och vi sponsrar Hyresgästföreningen med betydligt mer pengar, säger Sonny Modig.

Annons
Fakta: Så mycket sponsrar allmännyttan:

 

MKB          cirka 1 000 000 kr/år(MFF, MAI, MABI, boule)
Skurupshem          336 000 kr/år(fotboll, Malmö Arena)
Trelleborgshem       60 000 kr/år(TFF, IFK Trelleborg)
Svedalahem             50 000 kr/år(tennis, små idrottsföreningar)
Vellingebostäder     40 000 kr/år(golf, ridning, fotboll, friidrott)
Ystadbostäder            20 000 kr/år(handboll, bowling med mera)
Staffanstorpshus                 0 kr/år
 

 

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna" Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.