Annons

Ökat tryck på trygghetsjouren

Gotland Allt fler störningar och avhysningar hos Gotlandshem. Förra året fick bolagets trygghetsjour åka ut på över 400 störningar, det högsta antalet sedan 2010.
Foto: Jenny Knutsson
Kommunägda Gotlandshem rekryterar ny vd.

Under förra året fick trygghetsjouren hos Gotlandshem åka ut på 436 utryckningar, där hyresgäster slagit larm om olika typer av störningar i sitt område. Det är en ökning med 43 stycken mot 2013. Även antalet avhysningar ökade, från 9 till 12 stycken.

– Många är kopplade till missbruksproblematik och kriminalitet. Förra året hade vi fyra avhysningar på grund av störningar och i min värld är det mycket då vi knappt haft någon tidigare. Men vi har fått nästan alla att flytta självmant, säger Peter Östergren, trygghetshandläggare på Gotlandshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vanligaste orsaken till avhysningar är annars att hyran inte blivit betald. Men att antalet störningar ökar behöver inte enbart ses som något negativt, berättar Peter Östergren.

Annons

– Jag ser det inte som något bekymmer. Vi agerar när vi får in en anmälan och då kanske man som hyresgäst är mer benägen att anmäla, när man ser att det händer saker. De flesta problem som vi får in lyckas vi också lösa. Vi ska ju kunna få folk att bo bra och känna sig trygga, säger han.

Annons
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.