HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshus i Vibble blir bostadsrätter

Gotland Hyreshusen på Tvinnaregatan i Vibble ombildas till bostadsrätter. Det står klart efter att Balder sålt husen till bostadsrättsföreningen Tvinnaregården. Av de 112 lägenheterna blir 34 stycken kvar som hyresrätter.
Foto: Jenny Knutsson
Balders hyreshus i Vibble blir nu bostadsrätter.

Det har varit många turer de senaste åren kring Balders hyreshus i Vibble strax söder om Visby. Hyresgästerna på Tvinnaregatan har bland annat vittnat om problem med eftersatt underhåll och skötsel. Samtidigt har boende flera gånger försökt ombilda området till bostadsrätter.

Ombildningsförsöken har tidigare stoppats på grund av för få köpare och bristande finansiering. Men i våras gjorde bostadsrättsföreningen ett nytt försök och kallade till en ny köpstämma.

Läs ocksåGrannens störningar tvingar Sofia att flytta: "Jag orkar inte mer"

— Den här gången fick man banken med sig och tillräckligt med intressenter. Fastigheten är nu såld till bostadsrättsföreningen som tog över den i slutet av juni, förklarar Benny Ivarsson, fastighetschef på Balder.

Annons

Ett 70-tal av hyresgästerna valde att köpa sin bostad. Av de 112 bostäderna kommer 34 stycken att vara kvar som hyreslägenheter.

— För hyresgästerna blir det ingen skillnad, det blir samma kontrakt och villkor som tidigare, förklarar Johanna Hallin, ordförande i bostadsrättsföreningen Tvinnaregården.

Läs ocksåFastighetskungen frias från åtal om folkbokföringsbrott

Föreningen kommer att rusta upp området och har tagit fram en underhållsplan för de närmaste tre åren. Bland annat ska fasader och utemiljö ses över.

Annons

— Det här området har varit eftersatt så länge och nu har vi möjligheten att göra något åt det. Det kommer bara kunna bli bättre, säger Johanna Hallin.

Läs också Balders ägare inför rätta – skrev sig och familjen på kontoret Ibrahims nya bil blev lågornas rov vid anlagd garagebrand Sköna sommarvibbar i Sundsvall och Luleå för kvarterets unga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.