Annons

Ombildning på Kastanjegården föll efter granskning

Stockholm En röst saknades när Svenska Bostäder kontrollräknat och granskat folkbokföringen i bostadsrättsföreningen Kastanjegården i Enskededalen.

​– En person var skriven utomlands och det framgick inte i vår databas. Det är inte så mycket att diskutera, vi har meddelat Svenska Bostäder att vi tackar nej, säger ombildningskonsulten Torsten Kai-Larsen.

Men osämjan på gården finns kvar. I måndags hade bostadsrättsföreningen kallat till möte för att ”tackla besvikelsen” och bokat hyresgästlokalen i området. Men eftersom de inte fick ut nyckeln höll de mötet i en tvättstuga.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

På bostadsrättsföreningens hemsida hotas motståndarsidan: ”Genom mobbing och grupptryck ska de ut” kan man läsa bland kommentarerna på anslagstavlan. Hoten är polisanmälda.

Annons
Läs också Experter på bostadsrätt om värdens försök att köpa röster: ”Tangerar mutor och korruption” Värden vill betala hyresgästerna för att ombilda: ”Extremt oseriöst att göra så” Efter Hem & Hyras granskning: Så kan lagen skärpas mot ombildningsfusk Efter Hem & Hyras avslöjande – nu ska regeringen utreda ombildningsfusket Ombildningssvindel – ledamot tvingas betala tillbaka 7 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.