HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ordförandestriden avgjord – Susanne Sjöblom tar över i region Stockholm

Stockholm Jobba mot renovräkningar och se till att hyresrätten behandlas rättvist jämfört med ägt boende. Det är några hjärtefrågor för Susanne Sjöblom från Fisksätra som nyligen valdes till ny ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm.
Foto: Kenneth Samuelsson
Susanne Sjöblom blir ny ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm.

Hem & Hyra möter upp hyresgästföreningens nya ordförande Susanne Sjöblom utanför hennes lägenhet i Fisksätra. Hon rör sig vant i området där hon har bott sedan hon var nio år och gillar sammanhållningen och människorna.

– Jag har bott i flera olika lägenheter, ett tag bodde jag där pekar hon på ett hus men sedan flyttade jag 15 meter söderut dit jag bor nu, säger hon och skrattar.

Läs ocksåSimon Safari gör en ”pudel” – vill fortsätta som regionordförande

Valet av ny ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm avgjordes i helgen. Då stod det också klart att Simon Safari lämnar ordförandeposten efter sju år. Istället blev det valberedningens förslag, Susanne Sjöblom, som tar över ordförandeposten de kommande två åren.

Men det var en jämn strid om vem som skulle bli ordförande. Till slut vann Susanne Sjöblom över Simon Safari med tre rösters marginal.

– Det var oerhört spännande och långa minutrar. Men det känns jättebra, säger Susanne Sjöblom, som i början kommer att ägna en del tid till att åka runt och prata med och lära känna människor inom Hyresgästföreningen.

Läs ocksåStrid om ordförandeposten i Hyresgästföreningen region Stockholm – de kan ta över

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag är 60 år, har fyra utflugna barn och jobbar på en skola som pedagog med inriktning på barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och är även ansvarig för skolbiblioteket. Jag har varit engagerad i hyresgästföreningen sedan 80-talet och varit ordförande i Hyresgästföreningen Nacka Värmdö längre än jag kan minnas.

Hur bor du?

– Jag bor i en hyresrätt i Fisksätra med mina två katter och har bott där sedan det byggdes 1971.

Susanne Sjöblom trivs på balkongen i lägenheten.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Trygg, tydlig och lyssnande. Jag är också en person som försöker se och lyfta fram människors styrkor. Det viktiga är inte jag som ordförande utan vad vi kan göra tillsammans. Det handlar om att hitta allas styrkor så vi kan bli enastående.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Bland annat att jobba för att hyresrätten inte ska vara så skattemässigt orättvist behandlad jämfört med ägt boende som den är idag. Men även se till att det finns bostäder så att ungdomar kan flytta hemifrån. En annan hjärtefråga är att jag jobbar för att hjälpa våldsutsatta kvinnor med barn.

Vilka är dina svagheter?

– Jag har svårt för namn och sedan är jag medveten om att jag inte kan allting men jag tror att det är bra att ha inställningen att jag inte är bäst på allt, jag är bra på att leda och man måste han människor runtomkring sig som kan andra saker.

Nämn några saker som inte alla känner till om dig?

– När jag var liten drömde jag om att bli lastbilschaufför, det blev jag inte men jag gillar att köra bil. Sedan tycker jag om att läsa och fika, jag älskar kaféer, säger Susanne Sjöblom.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.