Annons

Simon Safari gör en ”pudel” – vill fortsätta som regionordförande

Stockholm Först kom beskedet att Simon Safari inte ställer upp för omval som ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm vid fullmäktige. Några dagar senare kom beskedet att han ändrat sig. ”Många ville att jag skulle fortsätta och jag vill inte svika dem”, säger han som förklaring till att han kandiderar till ytterligare en period som regionordförande.
Foto: Linda Dahlin
Simon Safari kandiderar som ordförande för Hyregästföreningen region Stockholm vid kommande fullmäktige.

Det var nära att den här artikeln hade haft rubriken ”Simon Safari ställer inte upp för omval som regionordförande”.

Skälet var att Simon Safari i ett brev till regionstyrelsen, föreningsordförande, valberedning och förbundsordförande meddelade att han inte ställer upp för omval som regionordförande i kommande fullmäktige.

I brevet förklarar han att han efter samtal med familjen och vänner har kommit fram till beslutet att inte kandidera för ytterligare en period som regionordförande. Men några dagar efter brevet gick ut så meddelade Simon Safari att han ändrat sig. Han vill fortsätta som regionordförande och kandiderar för ytterligare en period som ordförande när frågan ska avgöras vid fullmäktige den 23.e april 2022

När Hem & Hyra pratar med Simon Safari är första frågan varför han inte ville fortsätta efter sju år som ordförande för Region Stockholm?
– Rollen som ordförande innebär mycket arbete och ofta väldigt ensamt, sedan tänkte jag att det finns andra kandidater och det kanske var det dags att lämna taktpinnen till någon annan, säger han.

Varför ändrade du dig?
– Efter mitt besked har jag fått mycket samtal, mejl och peppande från personer som vill att jag ska fortsätta, jag vill inte svika det förtroendet. Jag vill inte göra dem besvikna och inte lämna mina kollegor och kompisar i sticket under ett valår. Men för att jag ska kunna koncentrera mig på ordföranderollen bör delar av mitt uppdrag delegeras så jag får hjälp av andra regionstyrelsekolleger säger han.

Varför är det bättre att du sitter kvar än att det kommer in en ny ordförande?
– Vi har en ny tillförordnad regionchef och jag tycker det är bättre med kontinuitet och att en sittande ordförande med erfarenhet skulle vara bra för att fullfölja vårt uppdrag på bästa sätt. En ny ordförande skulle äventyra det som vi anställda och förtroendevalda byggt upp för medlemmarnas bästa, hävdar han.

När bestämde du dig för att du kandiderar vid fullmäktige?
– Jag bestämde mig igår för att jag vill fortsätta en mandatperiod till men nu är det upp till medlemmarna på kommande fullmäktige att avgöra vem som ska väljas som ordförande säger han.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.