HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Örebro kommun vill klämma hyresgästerna på pengar”

Örebro ​​Hyresgästföreningen i Örebro är starkt kritisk till det svar som Örebro kommun lämnat till regeringen angående utredningen om de kommunala bostadsbolagen och hyrorna. - Kommunen vill klämma hyresgäster på pengar, slår föreningen fast.
Hyresgästföreningen i Örebro har gått igenom Örebro kommuns remisssvar på utredningen ”EU, allmännyttan och hyrorna”.
Kritiken lät inte vänta på sig, trots att Örebro kommun faktiskt ställer sig negativ till regeringens utredningsförslag om att öppna för marknadshyror.
– De vill ta bort utdelningsbegränsningen som finns i dag, säger föreningens utredare Anna-Kari Berglund.
Utdelningsbegränsningen innebär att de kommunerna inte kan ta ut obegränsat med pengar ur bostadsbolagen. Tas den bort befarar föreningen att hyresgäster kommer att få betala för kommunala åtaganden som simhallar och äldrevård via hyran.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.