Annons

”Örebro kommun vill klämma hyresgästerna på pengar”

Örebro ​​Hyresgästföreningen i Örebro är starkt kritisk till det svar som Örebro kommun lämnat till regeringen angående utredningen om de kommunala bostadsbolagen och hyrorna. - Kommunen vill klämma hyresgäster på pengar, slår föreningen fast.
Hyresgästföreningen i Örebro har gått igenom Örebro kommuns remisssvar på utredningen ”EU, allmännyttan och hyrorna”.
Kritiken lät inte vänta på sig, trots att Örebro kommun faktiskt ställer sig negativ till regeringens utredningsförslag om att öppna för marknadshyror.
– De vill ta bort utdelningsbegränsningen som finns i dag, säger föreningens utredare Anna-Kari Berglund.
Utdelningsbegränsningen innebär att de kommunerna inte kan ta ut obegränsat med pengar ur bostadsbolagen. Tas den bort befarar föreningen att hyresgäster kommer att få betala för kommunala åtaganden som simhallar och äldrevård via hyran.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.