Annons

Oro inför omorganisationen

Gävleborg Stor oro och många frågor. Så beskriver Handels lokala fackklubbsordförande stämningen bland personalen när den nya organisationen för Hyresgästföreningens region Aros-Gävle nu är fastslagen.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat står regionen inför en stor omorganisation. Nu är det beslutat att det presenterade förslaget står fast, med vissa mindre ändringar. Efter önskemål från de fackliga representanterna kommer alla de fyra nya chefstjänsterna att utlysas både internt och externt och man kommer dessutom att ta hjälp utifrån med rekryteringsprocessen.

Två assistenttjänster försvinner i och med den nya organisationen. Det kommer att innebära uppsägningar, om det inte visar sig att det finns personer som själva väljer att lämna sina jobb. LAS-förhandlingar mellan arbetsgivaren och Handels är därför nästa steg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En fråga som flera ur personalen har lyft är omfördelningen av resurser inom organisationen.

Gits Stigsdotter-Nyström, ordförande i Handels lokala fackklubb. (arkivfoto)

– Man tycker att det är lite konstigt att de tar bort folk som är ute på fältet och tillsätter fler chefer, om vi nu ska jobba i Framtidsprogrammets anda och vara mer närvarande där våra målgrupper finns, säger Gits Stigsdotter-Nyström, ordförande i Handels lokala fackklubb.

Annons

– Att vi bör arbeta mer över gränserna för att nå ut till fler håller jag helt med om, men det är inte roligt när förändringarna ska ske på bekostnad av kollegor, säger hon.

Läs ocksåEfter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”Porträtt på Emil Jansson i beige mössa och svart jacka. I bakgrunden en park med fotbollsmål och fläckvis snö och is i gräset. Uppsalahems hyresyrkande är historiskt högt i år.

Gits Stigsdotter-Nyström berättar att oron är stor bland dem som på olika sätt berörs av omorganisationen.

– Många har frågor som ”Hur kommer mina arbetsuppgifter att se ut? Förlorar jag några arbetsuppgifter? Kommer jag att få fler arbetsuppgifter?”, säger hon.

Annons

Johan Pelling, regionchef i Hyregästföreningen region Aros-Gävle, svarade i en artikel i förra veckan på en del av den kritik som personalen har framfört.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.
Läs också Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.