HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Osynlig hyresgäst sägs upp

Motala Lägenheten i Motala står tom men skräpig och enligt värden har hyresgästen inte bott i den på flera år. Nu förlorar han kontraktet.

I våras uppmärksammades hyresvärden Platen på att det luktade illa från en av deras lägenheter i Motala. När värden inte lyckades få kontakt med mannen som hyrde den beslutade man sig för att gå in i lägenheten för att göra en besiktning. Det ska då ha konstaterats att lägenheten var obebodd men att det förvarades skräp i den. Den dåliga lukten kom från vattenlåsen som torkat.

Vare sig grannar eller hyresvärd har sett till eller hört något ifrån hyresgästen på minst sju år och när Bostadsstiftelsen Platen forskade vidare i ärendet visade det sig att mannen är folkbokförd på en adress utanför Stockholm. Dessutom är elen till lägenheten avstängd sedan en tid tillbaka.

Läs ocksåSå lång tid tar ärenden i hyresnämnden där du bor

När hyresgästen trots skriftliga uppmaningar inte gjorde något åt det som Platen menar är vanvård så valde värden att säga upp kontraktet och vända sig till hyresnämnden för att få tillåtelse att vräka mannen.

Men inte heller hyresnämnden har fått någon respons från hyresgästen. När nämnden höll sammanträde i ärendet dök han inte upp och det gick inte heller att få kontakt med honom via telefon.

Redan samma dag beslutade hyresnämnden att hyreskontraktet ska upphöra. Nämnden anser det bevisat, bland annat genom fotografier som visar lägenhetens skick, att hyresgästen har vanvårdat den. Han anses inte heller ha behov av lägenheten eftersom han faktiskt inte bor där.

Läs ocksåHyreshöjningen klar för Mönsterås Bostäder
Läs också Bengtsfors först ut med nya hyrorna Räkna med en lång process när andrahandsuthyrning går snett Dubbelt nej till bostadsbyte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.