HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Våldsamma otrohetsbråk kan kosta kontraktet

Halmstad När sambon var otrogen blev bråken så häftiga att hyreskontraktet nu hänger löst. Halmstadkvinnan vädjar om att få bo kvar.
Foto: Gry Ellebjerg

Svordomar och könsord. Skrik, smällar i dörrar och dunsar som att möbler kastas runt. Enligt hyresvärden har grannarna upplevt det så jobbigt och otäckt att de kräver reduktion på hyran. Grannarna har haft svårt att sova om nätterna och fungera normalt på dagarna.

Bråken ska ha börjat i slutet av 2018 och pågått både dag- och nattetid. I december fick kvinnan en informell varning som snart följdes av en formell. Bråken fortsatte och i februari sades kvinnan upp för allvarliga störningar att flytta inom tre månader. De har hon inte gjort och hyresvärden har nu vänt sig till Hyresnämnden i Göteborg.

Läs ocksåSå hanterar du en störande granne

Kvinnan erkänner att hon om sambon har haft våldsamma bråk, även om hon tycker att värdens beskrivning är överdriven. I en skrivelse till hyresnämnden skriver hon att sambon hade varit otrogen, därav en del könsord, och även att han hade problem med alkoholen under perioden.

Hon berättar att de nu har flyttat isär och hon vill ha kvar sin bostad: ”Jag har varit för snäll eftersom han inte hade någonstans att bo. Men nu är det slut och vi är isär. Det känns skönt och lugnt”, skriver hon.

Hyresnämnden tar upp ärendet i nästa vecka.

Läs ocksåNu tar hyresvärden itu med "häxsotet"Vad är häxsot
Läs också Kartläggning: Fester stör dina grannar mest av allt Hög musik och fest stör mest Psykisk terror när grannen dansar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.