Annons

Våldsamma otrohetsbråk kan kosta kontraktet

Halmstad När sambon var otrogen blev bråken så häftiga att hyreskontraktet nu hänger löst. Halmstadkvinnan vädjar om att få bo kvar.
Foto: Gry Ellebjerg

Svordomar och könsord. Skrik, smällar i dörrar och dunsar som att möbler kastas runt. Enligt hyresvärden har grannarna upplevt det så jobbigt och otäckt att de kräver reduktion på hyran. Grannarna har haft svårt att sova om nätterna och fungera normalt på dagarna.

Bråken ska ha börjat i slutet av 2018 och pågått både dag- och nattetid. I december fick kvinnan en informell varning som snart följdes av en formell. Bråken fortsatte och i februari sades kvinnan upp för allvarliga störningar att flytta inom tre månader. De har hon inte gjort och hyresvärden har nu vänt sig till Hyresnämnden i Göteborg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan erkänner att hon om sambon har haft våldsamma bråk, även om hon tycker att värdens beskrivning är överdriven. I en skrivelse till hyresnämnden skriver hon att sambon hade varit otrogen, därav en del könsord, och även att han hade problem med alkoholen under perioden.

Annons

Hon berättar att de nu har flyttat isär och hon vill ha kvar sin bostad: ”Jag har varit för snäll eftersom han inte hade någonstans att bo. Men nu är det slut och vi är isär. Det känns skönt och lugnt”, skriver hon.

Hyresnämnden tar upp ärendet i nästa vecka.

Annons
Läs ocksåSå hanterar du en störande granne
Läs också Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.