HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Överens om hyran i Jämtland

Jämtland De privata fastighetsägarna i länet krävde höjningar mellan 1,3 och 2,95 procent. Nu är förhandlingarna klara och det blir istället en mindre höjning på 0,5 procent.

Fastighetsägarna ville ha mer i hyra av deras hyresgäster. Deras förslag inför förhandlingarna med Hyresgästföreningen låg på mellan 1,3 procent upp till 2,95 procent.

– Efter en bra dialog och stor förståelse för våra argument att få en någorlunda låg överenskommelse 2016 med tanke på det ekonomiskt gynnsamma läge fastighetsägare befinner sig i, så har vi nu kommit överens för de privata värdarna i Jämtland på 0,50 procents höjning från 1 januari 2016, säger Hasse Dahl på Hyresgästföreningens förhandlingsenhet.

Läs ocksåÖverenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 StockholmareHänder som håller i sedlar.

Höjningen rör totalt cirka 6 000 lägenheter i Bräcke, Krokom, Ragunda, Strömsund, Berg, Östersund och Åre.

Läs också Snart klart med hyrorna i Uppland Bra affär att äga hyreshus i Skåne Spekulation med renoveringar har nått söder i Helsingborg Privata hyresvärdar ointresserade av bostadsförmedlingen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.