Annons

Övergivna cyklar får nytt hem

Sundsvall Mitthem skänker 50-talet kvarlämnade cyklar till Erikshjälpen Second hand.

Varje år lämnas flera cyklar kvar i Mitthems olika cykelförråd. När ägaren byter bostad är det inte alltid säkert att cykeln följer med.

Efter årets vårstädning i cykelförråden saknar ett 50-tal cyklar ägare. Bostadsbolaget i Sundsvall, Mitthem, önskar nu ge dem till Erikshjälpen Second hand för upprustning och vidareförsäljning där vinsten kan användas till att göra gott i världen. Mitthem skriver i sitt pressmeddelande att pengarna går till att ”ge liv åt barns drömmar” via olika projekt runt om i världen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Istället för att skicka dem på skroten skänker vi dem. Det är mycket bättre om de återvinns, säger Jens Säterberg, förvaltare på Mitthem.

Annons

Cyklarna kommer att hämtas under onsdagen och torsdagen för att sedan repareras och säljas vidare hos Erikshjälpen.

– Vår verksamhet bygger på de gåvor som vi får och vi tar tacksamt emot alla cyklar som vi kan förvandla till biståndsmedel och dessutom till att minska miljöförstörningen genom att återanvända cyklarna, säger Jan Marklund, butikschef på Erikshjälpen Second hand i Skönsberg.

Annons
Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen
Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Tigers höga cyklar sticker ut i Örebro – ”jag gillar annorlunda”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.