Annons

Överklagat åttavåningshus fick klartecken

Ystad Mark- och miljödomstolen ger Ystadbostäder rätt och avslår överklagandet av planerna på ett åttavåningshus norr om Bellevueparken i Ystad

Ystadbostäders planerade kvadratiska höghus har stötts och blötts i flera år.  Ursprungligen mötte projektet stort motstånd eftersom många ansåg att bygget inkräktade på parken men efter att bolaget justerat planerna så att höghuset flyttas till parkeringsplatsen norr om parken tystnade delar av kritiken. Men närmsta grannen har överklagat  byggplanerna, först till länsstyrelsen och sedan till mark- och miljödomstolen. Han anser att kommunen borde prövat det allmänna intresset att bygga ett åttavåningshus mot den olägenhet för ett enskilt intresse som den stora värdeminskningen av hans fastighet utgör.

Mark- och miljödomstolen har efter syn på platsen gjort bedömningen att kommunen inte gjort någon felaktig avvägning mellan allmänna och enskilda intressen och avslår därför överklagandet. 

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Grannen har till tidningen Ystads Allehanda förklarat att han ännu inte bestämt sig för om han ska överklaga byggplanerna till sista instansen, Mark- och miljööverdomstolen.

Annons
Läs också Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Efter årets rekordhöjning - "rättvis modell" kan ge ännu högre hyra Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.