Annons

Övernattningslägenheter användes för prostitution

Skåne Polisens spaning visade att Helsingborgshems övernattningslägenheter använts för prostitution. Bolaget har utan resultat försökt få hyresgästerna som bokat lägenheterna vräkta.
Foto: Ossian Sandin
Minst två av Helsingborgshems övernattningslägenheter ska ha använts för prostitution.

Det var i mars som en av Helsingborgshems hyresgäster bokade en övernattningslägenhet. Tanken är att de ska användas till vänner och anhöriga. Men något besök från en nära anhörig eller vän var det inte frågan om.
Det menar i alla fall Helsingborgshem. Efter tips från polisen påträffade bolagets personal två rumänska kvinnor i lägenheten. Vid sängen låg obrutna kondomförpackningar.

Hyresgästen hävdade å sin sida att han bara hjälpt en kvinna från Norge som behövde hjälp. Vad som hände i lägenheten han bokat ska han inte haft en susning om.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Något avgörande från Hyresnämnden kom aldrig. Efter att Helsingborgshem sålt lägenheten till en ny ägare återkallades ärendet.

Annons

Men det är inte första gången som Helsingborgshems övernattningslägenheter misstänks ha utnyttjats för prostitution. I december 2016 gjorde polisen ett tillslag och en man anmäldes för brott sexköpslagen. Hyresgästen som bokade lägenheten blev i sin tur misstänkt för koppleri, då han ansågs ha upplåtit lägenheten för prostitution och inte gjort något för att det skulle upphöra. Men utredningen lades ned.

Helsingborgshem ville ändå få hyresgästen vräkt. Men ord stod mot ord. Även om inte mannen ifrågasatt uppgifterna om att det skulle skett prostitution i lägenheten ska han inte känt till det.

Annons
Läs ocksåHyrde ut till prostituerade – förlorar kontraktet

Någon mer bevisning än själva brottsanmälan kunde inte Helsingborgshem visa upp och nyligen meddelade Hyresnämnden att han får bo kvar.

Läs också Hyresvärd vill vräka boende på grund av prostitution Hyresgäster avslöjar sexköpare Mor och dotter evakueras – stördes av bordell hos grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.