Annons

Dotter tvingas flytta – skyller på pappan

Malmö Hyresgästens hyreskontrakt rivs efter beslut i hyresnämnden. Hyresgästen skyllde på sin pappa, som hon menade hade spelat bort hennes hyrespengar. Men den förklaringen köpte hyresnämnden inte.
Foto: Anders Paulsson

Det är andra gången på mindre än ett år som hyresgästen tvingas till förhandling i hyresnämnden efter att ha blivit uppsagd på grund av hyresslarv. Förra gången lovade hon att skärpa sig och fick därför en ny chans med endast en månads uppsägning. Men hyresinbetalningarna har fortsatt att komma in för sent. En hyra var nästan tre månader försenad, en annan inbetald en månad för sent medan några hyror betalats in i tid. Hyresvärden fick nog och sade därför återigen upp kontraktet.

Under förhandlingen i hyresnämnden skyllde hyresgästen på sin pappa som hon menar lovat att betala in hyran, men i stället spelat upp pengarna. Hyresgästen uppgav att hon gjort ett misstag som litat på sin pappa. Men hyresnämnden köper inte förklaringen. Det är i alla fall ”ingen giltig ursäkt” för den ”omfattande misskötsamheten” med hyrorna, konstaterar nämnden i sitt beslut. Därför tvingas hyresgästen nu att flytta omedelbart.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.