Annons

Par sägs upp efter hot om brand och förstörd lägenhet

Mark Mannen hällde tändvätska över sig och hela lägenheten och försökte tända på efter bråk med sin sambo. Det blev droppen för hyresvärden Marks Bostads AB, som nu fått rätt i hyresnämnden att säga upp paret från lägenheten.

Det är en lång historia av incidenter i lägenheten i Skene, där paret bodde. De har misskött lägenheten så till den grad att hyresvärden valde att säga upp dem i september 2016. Bland annat hade hyresgästerna olovligt installerat en diskmaskin i köket och då den inte fick plats rev de ut flera köksskåp. Diskmaskinen var så illa installerad att det blev en vattenläcka. Vattnet sprutade i köket och gick inte att stänga av. Det krävdes att huvudkranen i området fick stängas av för att få stopp på vattenflödet.

I hyresnämnden har grannar vittnat om störningar och en granne har valt att flytta på grund av väsen och störningar. Paret har också fått varningar och tillsägelser för att de varit störande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men värsta händelsen för grannarna var när mannen barrikaderade sig i lägenheten och hällde tändvätska över både sig själv och lägenheten och ville tända en cigarett. Polisen lyckades avstyra det hela och ingen person skadades. Men lägenheten krävde total sanering.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att hyresgästerna har åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte bör förlängas och att bostadsbolaget därmed får rätt. Det vräkta paret kom inte till förhandlingen utan ringde samma dag och sa att de var förhindrade av sjukdom. De har inte heller kommit in med läkarintyg som krävs för att utebli från förhandlingen och därmed är beslutet fastställt.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.