HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Par sägs upp efter hot om brand och förstörd lägenhet

Mark Mannen hällde tändvätska över sig och hela lägenheten och försökte tända på efter bråk med sin sambo. Det blev droppen för hyresvärden Marks Bostads AB, som nu fått rätt i hyresnämnden att säga upp paret från lägenheten.

Det är en lång historia av incidenter i lägenheten i Skene, där paret bodde. De har misskött lägenheten så till den grad att hyresvärden valde att säga upp dem i september 2016. Bland annat hade hyresgästerna olovligt installerat en diskmaskin i köket och då den inte fick plats rev de ut flera köksskåp. Diskmaskinen var så illa installerad att det blev en vattenläcka. Vattnet sprutade i köket och gick inte att stänga av. Det krävdes att huvudkranen i området fick stängas av för att få stopp på vattenflödet.

I hyresnämnden har grannar vittnat om störningar och en granne har valt att flytta på grund av väsen och störningar. Paret har också fått varningar och tillsägelser för att de varit störande.

Annons
Läs ocksåHerrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter Ett litet barn packar upp sina leksaker ur en flyttlåda.

Men värsta händelsen för grannarna var när mannen barrikaderade sig i lägenheten och hällde tändvätska över både sig själv och lägenheten och ville tända en cigarett. Polisen lyckades avstyra det hela och ingen person skadades. Men lägenheten krävde total sanering.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att hyresgästerna har åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte bör förlängas och att bostadsbolaget därmed får rätt. Det vräkta paret kom inte till förhandlingen utan ringde samma dag och sa att de var förhindrade av sjukdom. De har inte heller kommit in med läkarintyg som krävs för att utebli från förhandlingen och därmed är beslutet fastställt.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.