Annons

Stämdes på kvarts miljon för fem års obetalda hyror

Trelleborg Paret flyttade in i en kontorslokal trots att det var förbjudet att bo där. Sedan betalade de ingen hyra. Det hävdar hyresvärden. Men det tog fem år innan han stämde dem på alla obetalda hyror.
Händer som håller i sedlar.
Foto: Gry Ellebjerg

Det har gått drygt fem år sedan paret i femtioårsåldern ska ha flyttat in i en industrilokal på 400 kvadratmeter i Trelleborg. Enligt ett muntligt avtal mellan fastighetsägaren och paret var hyran 4 000 kronor i månaden. Paret var skrivna på adressen och ska ha bott i en kontorsdel som låg inne i industrilokalen, trots att det inte är tillåtet att bo där permanent. Det uppger hyresvärden. Men någon hyra såg värden aldrig till, säger han.

Åren gick och i somras vände sig hyresvärden till slut till tingsrätten. Han ville vräka paret och han ville ha in hela det obetalda hyresbeloppet som nu hade tickat i väg till en dryg kvarts miljon: 252 000 kronor. Den var den totala summan av hyrorna mellan juni 2018 och september 2023.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lagboken

Annons

Paret motsatte sig först hyresvärdens krav. De hade visst betalat hyran, fast kontant direkt i handen på hyresvärden ett par gånger varje år. Och de hade inte bott i industrilokalens bostadsdel under tiden som det var pandemi.

Men väl i tingsrätten kom paret och hyresvärden till slut överens. Hyresvärden efterskänker den största delen av den obetalda hyran och paret ska tillsammans betala 40 000 kronor i stället för en kvarts miljon. Men de måste flytta ut före den 1 december.

Annons
Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.
Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.