Annons

Partilleborna vill fortsätta hyra

Partille ​Över hälften av hyresgästerna i Partillebo vill fortsätta att bo i hyresrätt. Bara i ett område i Öjersjö vill en majoritet av hyresgästerna äga sina lägenheter.

​Hyresgästföreningen Partille har i en enkätundersökning frågat omkring 2 500 hyresgäster hur de bor i dag, hur hög hyra de har och hur de ställer sig till en ombildning från hyresrätt till bostadsrätt.

Annons
– Vi har fått in 1 200 svar och av dessa är det 60 procent som vill fortsätta att bo i hyresrätt, berättar Kjell-Åke Olsson, ordförande i Hyresgästföreningen Partille.
Det finns en majoritet för att ha kvar hyresrätten i  samtliga bostadsområden utom det i Öjersjö. Där har det redan varit en ombildning.
 I det nya ägardirektiv, som kommunfullmäktige i Partille fattat beslut om, blir det möjligt för Partillebo att sälja 100 lägenheter om året till hyresgästerna under de närmaste tre åren. I beslutet slås fast att det också ska byggas 25 nya lägenheter årligen.
Socialdemokraterna i kommunen har gått med på den här minskningen av kommunala bostäder. Motiveringen har varit att man annars skulle befara en större utförsäljning.
-Finns det inget intresse av att köpa sin lägenhet så blir det ju heller inte någon försäljning, konstaterar Kjell-Åke Olsson och hänvisar till det faktum som avspeglas i hyresgästföreningens enkät.
Text: Bibbi Leykauff

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.