Annons

Pensionär återkommande sen med hyran – måste flytta

Svalöv Pensionären i Tågarp har varit sen med hyran från start. Hyresnämnden anser att de sena betalningarna är skäl nog för en uppsägning. Nu måste hyresgästen flytta.
Foto: Gry Ellebjerg
Enligt hyresgästen beror de sena hyrorna på att pensionen kommer först den 18:e varje månad. Hyresvärden godtar inte den förklaringen och påpekar att hyresgästen dessutom fick en gratishyra vid inflytt.

I juni förra året flyttade pensionären in i lägenheten i Tågarp. Hyran för januari 2019 betalades i tid men resterande hyror har betalats cirka 20 dagar för sent. Hyran för december förra året är dessutom fortfarande obetald. Hyresvärden tröttnade på de sena hyrorna och valde att säga upp hyreskontraktet. Dessutom uppger hyresvärden att pensionären stör de andra hyresgästerna.

Eftersom hyresgästen inte flyttade självmant blev ärendet ett fall för hyresnämnden. Under förhandlingarna i nämnden uppgav pensionären att de sena inbetalningarna beror på att pensionen kommer in på kontot först den 18:e varje månad.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad gäller de påstådda störningarna anser inte hyresnämnden att de är tillräckligt styrkta för att kontraktet ska kunna upphöra. Däremot är de sena betalningarna samt den obetalda hyran skäl nog för en uppsägning. Hyresgästen måste lämna sin lägenhet innan april.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.