Annons

Plan tillåter att parkeringsplatser blir bostäder i Ryd

Linköping Detaljplanen som gör det möjligt att bygga bostäder på parkeringsplatser i Ryd har nu börjat gälla. Det betyder att Victoria Park går vidare med planerna på att förtäta området.
Foto: Jenny Knutsson
Victoria Park planerar att bygga cirka 570 nya lägenheter i Ryd.

Det var 2016 som hyresvärden Victoria Park tog initiativ till en ändring av den tidigare detaljplanen för att bana väg för cirka 570 nya lägenheter i Ryd i Linköping. Denna har nu tagit sig igenom den politiska processen och vunnit laga kraft. Det betyder att Victoria Park kan börja arbeta med projektet på allvar.

”Arbetet med att förtäta vårt befintliga bestånd i Ryd, i närheten av Linköpings universitet, går in i nästa fas när detaljplanen nu vunnit laga kraft. Genom att bygga nya bostäder på underutnyttjade parkeringsytor kan vi skapa ett ännu attraktivare område med en blandning av upplåtelseformer”, säger Mikael Bengtsson, chef för nyproduktion inom Victoria Park, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Tanken är att bygga både hyres- och bostadsrätter och en del av marken kan också säljas vidare till andra aktörer.

Nästa steg i processen är att ta fram det underlag som behövs för en bygglovsansökan.

Annons
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.