Annons

Planen på Sundsvalls drömhus flyttas till – Åre

Åre Det skulle bli Sundsvalls vackraste trähus. Visionären Daniel Blomqvist lovade ett helt kvarter med bostadshus, kontorshotell och butik. Men nu har han ångrat sig. Daniel vänder istället blickarna västerut – mot Åre.

För två år sedan lovordade han stan som han ville lyfta och rädda dess 1800-talsarkitektur med vackra hus i trä och omsorgsfull snickarglädje. Daniel Blomqvist presenterade sina byggplaner på ett helt kvarter i korsningen Bergsgatan-Parkgatan med tre hus, med bland annat hyresrätter.
– Mitt mål är att skapa stans vackraste trähus, sa Daniel Blomqvist till Sundsvalls tidning i en intervju.
Även på Stora torget ville han bygga ett stort trähus.

Men nu blir det inte något av planerna med trähuset på Bergsgatan. Tomten, där det nu är parkering, ska ut till försäljning.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Lusten att bygga i Sundsvall är inte lika stark längre, säger han.
Anledningen säger han delvis beror på att stan inte lägger vikt på estetik och trivsel och att det projektarbete som han vill genomföra bromsas av Sundsvalls stadsvision – den är inte lustfylld, anser Daniel.

Annons

Han brinner fortfarande för sin idé, men är inte längre intresserad av att förverkliga sina byggdrömmar i Sundsvall. I stället satsar Daniel Blomqvist på att flytta projektet för hyresrätter till Åre.
– Jag håller på att ta fram ett förslag till ett koncept som jag ska presentera för Åre kommun, säger Daniel till ST.
I västra Jämtland menar han att det råder en helt annan inställning till hur man ser på bostadsbyggande som något mer än att bara bo i.
– Jag är mer lockad av Åre. När jag läser deras stadsplan så stämmer den bra överens med hur det också har blivit jämfört med Sundsvalls. Det finns nya vackra moderna hus, och en förståelse för betydelsen av de äldre, säger Daniel till ST.

Alla delar till huset ska mellanlagras i Matfors.
– Byggstarten där blir redan nu i vår, och de första delarna till huset, tornet, ska visas upp i höst.

Annons
Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.
Läs också Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.