Annons

Platen bygger 33 lägenheter till

Motala Ytterligare 33 nya lägenheter är på väg att bli verklighet vid Redareplan i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
Huset på Redareplan är nu inflyttningsklart.

Det byggs för fullt på Redareplan intill Gamla stan sedan några månader tillbaka. Kommunala Bostadsstiftelsen Platen låter uppföra tolv lägenheter i ett så kallat kombohus, det vill säga ett prispressat typhus.

– Nu börjar det se ut som ett hus och vi har precis skrivit det första hyreskontraktet, berättar Platens vd Lars Åke Landén.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tanken var att bygga fler kombohus på tomten, men bullerregler satte stopp för den typen av byggnad mot den fortfarande förhållandevis högt trafikerade Drottninggatan. Därför tvingades Platen undersöka andra alternativ. Planerna börjar nu ta form och det står klart att stiftelsen räknar med att kunna uppföra ytterligare 33 lägenheter på tomten.

Annons

– Projektet går ut på anbud nu, säger Lars Åke Landén.

Sedan väntar förhandling med Hyresgästföreningen om vilka hyror som ska gälla för de blivande lägenheterna.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

I mars väntas Platens styrelse fatta definitivt beslut om andra etappen och Lars Åke Landén hoppas på byggstart så fort som möjligt efter det.

Annons

– Det behövs fler lägenheter i Motala, säger han.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.