HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Platen bygger 33 lägenheter till

Motala Ytterligare 33 nya lägenheter är på väg att bli verklighet vid Redareplan i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
Huset på Redareplan är nu inflyttningsklart.

Det byggs för fullt på Redareplan intill Gamla stan sedan några månader tillbaka. Kommunala Bostadsstiftelsen Platen låter uppföra tolv lägenheter i ett så kallat kombohus, det vill säga ett prispressat typhus.

– Nu börjar det se ut som ett hus och vi har precis skrivit det första hyreskontraktet, berättar Platens vd Lars Åke Landén.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

Tanken var att bygga fler kombohus på tomten, men bullerregler satte stopp för den typen av byggnad mot den fortfarande förhållandevis högt trafikerade Drottninggatan. Därför tvingades Platen undersöka andra alternativ. Planerna börjar nu ta form och det står klart att stiftelsen räknar med att kunna uppföra ytterligare 33 lägenheter på tomten.

– Projektet går ut på anbud nu, säger Lars Åke Landén.

Sedan väntar förhandling med Hyresgästföreningen om vilka hyror som ska gälla för de blivande lägenheterna.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

I mars väntas Platens styrelse fatta definitivt beslut om andra etappen och Lars Åke Landén hoppas på byggstart så fort som möjligt efter det.

– Det behövs fler lägenheter i Motala, säger han.

Läs också Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.