HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Polis avslöjade svartuthyrare

Bjuv Bostadsbolaget hade svårt att bevisa att lägenheten i Bjuv hyrdes ut svart. Då ryckte polisen ut och skickade ett foto på den inneboendes hyreskontrakt.
Foto: Polisen
Tack vare en husrannsakan fick fastighetsägaren ytterligare bevis mot den förmodade svartuthyraren.

Redan för ett år sedan väcktes misstankarna om att lägenheten i Bjuv hyrdes ut utan lov. När hyresvärdens representant besökte lägenheten fick han inte kontakt med mannen som stod på kontraktet utan mötte istället en kvinna med barn. Via telefon bedyrade mannen att han fortfarande bodde i sin lägenhet.

Eftersom hyresvärdens enda bevis mot hyresgästen var grannarnas berättelser samt att en, för dem, okänd kvinna stod skriven på adressen valde de att avvakta med en uppsägning.

Annons
Läs ocksåAnonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

I januari gjorde polisen en husrannsakan i lägenheten eftersom de misstänkte narkotikahandel och vapeninnehav. I samband med detta kunde polisen intyga att lägenhetsinnehavaren inte bodde i lägenheten. De hittade ett hyresavtal mellan kvinnan som står skriven på adressen och den verkliga hyresgästen. Enligt hyreskontraktet betalar kvinnan, i egenskap av inneboende, 1 500 kronor mer i månaden än den verkliga hyran.

Polisen tog kort på hyresavtalet och vidarebefordrade detta till värden som i sin tur vände sig till hyresnämnden med en uppsägning av mannens kontrakt.

Annons
Läs också Johannas ockervärd behöll egen nyckel: ”Åt vår mat och gick in i vårt sovrum” Säljare krävs på 2,2 miljoner – sålde svartkontrakt Skyllde på otrohet för att slippa vräkning – gav upp i hovrätten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.