Annons

Polisen utreder sopbränder

Visby I helgen förstördes ett av Gotlandshems sophus i en brand på Stjärngatan i Visby. Den senaste tiden har flera sopbränder inträffat i stadsdelen som polisen misstänker har anlagts.

Strax före midnatt mellan lördagen och söndagen larmades räddningstjänsten till Stjärngatan i Visby, där det brann i ett fristående sophus bland Gotlandshems hyreshus. Enligt polisen verkar branden ha blivit anlagd och den senaste månaden har det inträffat flera liknande bränder i den norra stadsdelen. Mönstret är att de har inträffat i soprum och sopkärl. 

– Vi har haft ett flertal såna här bränder, det rör sig om minst fyra stycken den senaste tiden. Så det verkar vara någon som är i farten, säger Jessica Larsdotter, vakthavande befäl vid Gotlandspolisen. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen misstänker att flera av bränderna har blivit anlagda då det inte finns några naturliga förklaringar, men uppger samtidigt att de svåra att utreda då det ofta saknas spår efter gärningsmannen.

Hittills har bränderna endast resulterat i mindre materiella skador på sopkärl och soprum, men enligt räddningstjänsten är det ren tur att skadorna inte blivit mer omfattande.

Annons

– Väderleken och blåsten gör att det kan sprida sig åt olika håll. Det är bara tur att inget hus eller lägenhet har brunnit ner, säger brandmästaren Henrik Johansson till nättidningen helagotland.se

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

Polisen uppmanar allmänheten att vara uppmärksam.

– Har man gjort iaktagelser eller om man har sett något avvikande föremål i soprummet, är det bra om man hör av sig, säger Jessica Larsdotter vid Gotlandspolisen.

Annons
Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.