HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Polisman förlorar kontraktet efter olovlig uthyrning

Göteborg Värden kunde visa att en hyresgäst i Göteborg haft andrahandsboende i sin lägenhet i flera år och att han kallade Stockholm sitt hem. Mannen, som är polis, förlorar kontraktet efter beslut i hyresnämnden.
Foto: Anders Paulsson

Mannen hyr en tvårummare i centrala Göteborg, men har i snart tre år också ägt en bostadsrätt i Stockholm. Anledningen är att han är anställd av Polismyndigheten i Göteborg men har varit utlånad för tillfällig tjänstgöring i huvudstaden i flera omgångar.

Hyresvärden tyckte inte att han hade behov av Göteborgslägenheten och sa upp kontraktet sensommaren 2019.

Läs ocksåAnmälde grannar för störningar och barnmisshandel – sägs upp

Då hade värdens utredning visat att bostaden hyrts ut utan tillstånd. Sex personer var folkbokförda där från 2014 till 2018.

Värden har också gått igenom mannens profil och inlägg på Facebook. Mellan 2014 och 2010 finns inte ett enda inlägg från lägenheten i Göteborg, däremot ett flertal som talar för att Stockholm varit ”hemma” för honom.

Hyresgästen protesterade. Han köpte bostadsrätten på grund av den svåra bostadssituationen i Stockholm, men såg den endast som en övernattningslägenhet. I Göteborg har han haft inneboende för att ha råd med det dubbla boende som tjänsten krävde.

Läs ocksåStudenter betalade för hög hyra - får pengar tillbaka

Hyresnämnden, som slutligen fick avgöra tvisten, gick på värdens linje.

Nämnden bedömer att de människor som bott i lägenheten i Göteborg inte var inneboende utan hade använt bostaden självständigt.

Att uthyrningen pågått utan tillstånd i flera år låg också polismannen i fatet. Enligt tidigare domar räcker det med otillåten andrahandsuthyrning i ett halvår för att säga upp kontraktet.

Läs ocksåOlovlig andrahandsuthyrare sökte hyresgäster på Facebook

Hyresgästen har inte överklagat, vilket betyder att hyresnämndens beslut gäller. Han har fått uppskov med flytten till den 31 maj.

Läs också Jönköpingsbo hyrde ut utan lov - nu mister han lägenheten Hyresvärdens bevis: smygtagen bild på turist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.