Annons

Politiker vill bygga bostäder utanför Visby

Gotland Bygg fler lägenheter och inte bara i Visby. Det beskedet fick Gotlandshem under bostadsmötet med regionens politiker i veckan.

I måndags kväll bjöd Gotlandshem in samtliga politiker i regionfullmäktige för att diskutera bostadsfrågan på ön. En tredjedel, cirka tjugo stycken, av regionpolitikerna var med på träffen och bolagets styrelseordförande Mats Ågren, (S), var efteråt nöjd med resultatet.

– Det var ett bra möte, vi fick möjlighet att redogöra för vår situation och de utmaningar vi står inför. Vi har en situation där befolkningsutvecklingen inte är så hög, men om försvaret och flyktingmottagandet kommer öka så står vi inför ett annat läge, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Mats Ågren fanns det flera orsaker till mötet. Förutom valet i höstas har det varit många politiska inlägg om bostadsbyggandet i regionen.

– Under det senaste året har det varit mycket diskussioner. Istället för att vi ska svara på massa interpellationer så ville vi bjuda in till ett möte och ha en öppen dialog, förklarar Mats Ågren.

Annons

Vad tar du med dig från mötet?

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

– Ett okej att öka på nyproduktionen av hyreslägenheter. Men man tyckter också vi ska bygga nytt utanför centralorten. Finns det en tillräcklig efterfrågan så är vi inte främmande för att bygga nytt utanför Visby.

Ställer regionen upp med mark och pengar för det?

Annons

– Det vi poängterade är att det behövs mer byggklar mark för bostäder. Vi ser att det finns en tröghet i processen fram till dess att vi kan sätta spaden i marken. Det finns inte tillräckligt med färdiga detaljplaner och det var något vi bollade tillbaka till politikerna, säger han.

Läs ocksåKraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof"
Läs också Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.