HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Populär allsång mellan höghusen i Gamla stan

Motala Sångglädje och umgänge grannar emellan i kombination. Under sju torsdagseftermiddagar i sommar sjungs det allsång mellan höghusen i Gamla stan i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
, , , ,

För nionde året i rad ordnar Bostadsstiftelsen Platen i samarbete med ABF och Intresseföreningen Gamla stan allsång. Träffarna ingår i det bostadssociala projektet Framtid Gamla stan. Allsången är populär och brukar locka mellan 80 och 150 personer varje gång.

Om vädret godkänner håller man till utomhus, men det finns också en lokal att ta till om det skulle bli för blåsigt, eller för blött.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

I går eftermiddag var det premiär för säsongen och trots att ett lätt duggregn föll till och från över Motala så satt deltagarna troget kvar.

Varför är allsång så populärt?

– Alla människor tycker om att sjunga och alla har ett förhållande till musik. I allsång får man vara med och sjunga utan att behöva stå i centrum, säger Anneli Stolt.

Läs ocksåNils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till julMan sitter vid ett bord och håller i en mobiltelefon

Hon är skådespelare och teaterpedagog som till vardags är verksam på Vadstena nya teater och på Kulturskolan i Motala. På allsången var hon med som gästartist och då i en av hennes favoritroller, Janet, som förutom att leda sången levererade betraktelser om tillvaron på bred östgötska och lockade till många skratt.

Mycket är sig likt, men Platen testar en del nya grepp i år. Lena Tjäder Smith är ny allsångsledare och kommer att ha med sig olika gästartister från gång till gång. En blandning av några av Motalas mest etablerade artister och unga lovande stjärnskott utlovas.

Även om medelåldern i publiken var relativt hög så hade även en del barn och ungdomar dykt upp för att vara med på premiären. Karin Eckerbom kom med sin mamma, Sara Englund Eckerbom. Karin berättar att hon gillar att sjunga och att hon hoppas få höra en alldeles speciell låt:

Läs ocksåFrån Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktareEn kvinnligt dirigent dirigerar. Hon står utomhus framför en balkong. På balkongen står tre hyresgäster.

– Goliat med Laleh.

Och även om inte favoritartisten Laleh dök upp så fick Karin Eckerbom i alla fall höra sin önskelåt.

Platens styrelseordförande Maj Karlsson (S) höll invigningstal.

– Jag tror att många sitter ensamma i sina lägenheter. Det är roligt att se att så många kommer hit och umgås med sina grannar, säger hon.

Nästa allsångsträff är den 7 juli.

Läs också Birgittas ja räddade föreningen Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.